Afyonkarahisar'da Kahramanin Ailesine Devlet Övünç Madalyasi

3 Subat 2020’de Suriye Idlib’ te sehit düsen Sehit Piyade Uzman Çavus Gökhan Orhan’in ailesini makaminda kabul eden Vali Gökmen Çiçek, sehidin babasi Ali Orhan’a ’Devlet Övünç Madalyasi Berati’ni tevcih etti.

Afyonkarahisar'da Kahramanin Ailesine Devlet Övünç Madalyasi
Sandikli Ilçesi nüfusuna kayitli Sehit P. Uzm. Çvs. Gökhan Orhan 3 Subat 2020 tarihinde Suriye’nin Idlib kentinde yasanan havan ve top saldirisinda sehit düsmüstü. 18 Mart tarihinde 81 ilde es zamanli yapilan törenle Cumhurbaskanligi tarafindan gönderilen Devlet Övünç Madalyasi Berati Töreni’ne mazeretleri nedeniyle katilamayan sehit Orhan’in ailesi, Vali Çiçek’i makaminda ziyaret ederek Sehit P. Uzm. Çvs. Gökhan Orhan’in Devlet Övünç Madalyasi Berati’ni teslim aldi.

Aileye Devlet Övünç Madalyasi Berati’ni tevcih eden Vali Çiçek: “Allah sizlerden razi olsun. Sehitlerimiz ülkemizin en büyük onuru. Bizler sehit ailelerimizin dualari ile ayakta duruyoruz. Onlara sonsuz sükran ve minnet borçluyuz. Rabbim Sehit P. Uzm. Çvs. Gökhan Orhan ve arkadaslarinin sehadetini kabul ettin. Bizleri onlarin sefaatine nail eylesin. Böyle bir evlat yetistirdikleri için rabbim Orhan ailesinden ve diger tüm sehit ailelerimizden razi olsun” dedi.

Ziyarette Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Bekir Yümnü, Sehit P. Uzm. Çvs. Gökhan Orhan’in babasi Ali Orhan ve kardesi Abdullah Orhan hazir bulundu.
Kaynak: İHA