Yaralari Iyilestiren Böyle 'Kudret'li Ilaç Yok

Çok güçlü bir yara kapatici özelligi olan kudret nari, asirlardir sifa verici bir bitki olarak kullanilmaya devam ediyor.

Yaralari Iyilestiren Böyle 'Kudret'li Ilaç Yok
Antibiyotikler çikmadan evvel insanlarin her hangi bir yara veya ülser, basur gibi rahatsizliklar için zeytin yaginda eritip kavanozlar içinde evlerinde özenle sakladigi kudret nari günümüzde de ragbet görüyor. Alternatif tibbin vazgeçilmezlerinden olan kudret narinin faydalari saymakla bitmiyor.

Bursa’da bitkisel ürünler satilan Nilüfer Köylü Pazari’nda taze kudret narlari tezgahlari süslemeye basladi.

Kudret nari satan pazarci esnafi Furkan Sahin, bu harika bitkinin güçlü bir antibiyotik oldugunu ileri sürerek, ’’Kudret nari bilhassa ülsere, mide yaralarina iyi geliyor. Karaciger, kabizlik, basur tedavisinin yani sira hücreleri yeniler. Tanesini 4 liraya satiyoruz’’ dedi.

Furkan Sahin, kudret narinin ham halinin yani sira, zeytin yaginda eritilmis merhemini de sattiklarini ifade ederek, ’’250 gramlik kavanozu 20, 500 gramini 35, bir kilosunu ise 80 liraya satiyoruz. Böylece vatandas kendi evinde yapmaya ugrasmiyor’’ diye konustu.

Ülser ilaci nasil yapilir?

Kudret nari (momardika charantia bolsanaple), sarmasik olup, çiçekleri küçük sari, yapraklari çinar agacinin yapragi gibidir. Meyvesi, üstü çikintili, yesil hiyar gibidir. Içi beyaz ise de, kesilince kirmizi olur. Kirmizi çekirdekleri saklanip mayista dikilir. Mide ülserine karsi çok iyi ilaç olan kudret nari dogranip, sisede ki bir kilo zeytin yagina konur. Sise, güneste birakilir. Birkaç hafta sonra sabahlari aç iken, bir çorba kasigi içilip, bir saat hareketsiz yatilir. Bu yag basur için de içilir. Derideki yaralara da sürülür.

-IHA-
Kaynak: İHA