Istanbul Haftaya Trafik Yogunluguyla Basladi

Kent genelinde trafik, IBB verilerine göre yüzde 67'ye ulasti.

Istanbul'da haftanin ilk is gününde kent genelindeki trafik yogunlugu IBB verilerine göre yüzde 67'ye ulasti

Sabah saatlerinden itibaren kentte D-100 kara yolu ve TEM otoyolunun bazi noktalarinda, ana arterler ve caddelerde trafik sikisikligi yasaniyor.

Mesailerine yetismeye çalisanlar vatandaslar, ögrenciler toplu ulasim ve duraklarda yogunluk olustururken özellikle Avrupa Yakasi'nda D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu'nda trafik yogunlugu artti. Özellikle Cevizlibag ve Zeytinburnu gibi aktarma merkezlerinde yolcu yogunlugu gözlenirken D-100 kara yolunun bazi noktalarinda trafik akisi yer yer durma noktasina geldi.

D-100 Karayolu'nda Ankara istikametinde Beylikdüzü'nden baslayan sikisiklik Halicioglu'na kadar devam ederken TEM'de ise ayni yönde Bahçesehir - Firuzköy arasindaki yogunluk, Hadimköy'den TEM'e baglanti yolunda da gözleniyor.

Anadolu Yakasi'nda da Atasehir, Ümraniye basta olmak üzere Kozyatagi'ndan Kadiköy istikametine dogru yasanan trafik zaman zaman durdu. TEM Otoyolu'nda da 15 Temmuz Sehitler Köprüsü ve FSM'ye dogru Kavacik ile Altunizade'de trafik yogunlugu yasaniyor.

Yer yer hafif yagisin da basladigi Anadolu Yakasi’nda D-100 kara yolu Edirne istikametinde Maltepe ile Göztepe Köprüsü arasinda, Ankara istikametinde ise Bostanci, Maltepe ve Pendik mevkilerinde trafik yogunlugu olustu.

IBB verilerine göre Istanbul genelinde trafik yogunlugu su saatlerde yüzde 67 olarak ölçüldü.
Kaynak: AA