Bakan Soylu Açiklamasi 'Büyükelçilerin Yürüyen Bir Davada Yargiya Tavsiye Ve Telkinde Bulunmasi Kabul Edilemez'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, aralarinda ABD, Fransa ve Almanya’nin da bulundugu 10 büyükelçiligin Osman Kavala ile ilgili açiklamasina tepki göstererek, “Büyükelçilerin yürüyen bir davada yargiya tavsiye ve telkinde bulunmasi kabul edilemez” dedi.

Bakan Soylu Açiklamasi 'Büyükelçilerin Yürüyen Bir Davada Yargiya Tavsiye Ve Telkinde Bulunmasi Kabul Edilemez'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, sosyal paylasim sitesi Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, “Türkiye Cumhuriyeti, demokratik hukuk devletidir. Büyükelçilerin yürüyen bir davada yargiya tavsiye ve telkinde bulunmasi kabul edilemez. Tavsiye ve telkininiz, hukuk ve demokrasi anlayisiniza gölge düsürmektedir” ifadelerini kullandi.

Türkiye’nin ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Isveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçilikleri, Gezi davasinda 4 yildir tutuklu yargilanan is adami Osman Kavala ile ilgili, "Türkiye’nin uluslararasi yükümlülükleriyle ve milli kanunlariyla uyumlu sekilde bu davanin adil ve hizli biçimde sonuçlandirilmasi gerektigi kanisindayiz. Avrupa Insan Haklari Mahkemesinin bu husustaki kararlari dogrultusunda Osman Kavala’nin derhal serbest birakilmasinin saglanmasi için Türkiye’ye çagrida bulunuyoruz" açiklamasini yapmisti.

(Hidayet Türkyilmaz/IHA)
Kaynak: İHA