(Özel) Bayburt'ta Yarim Asirlik Dükkânda Ahsap Ürünler Zanaatkarin Elinde Hayat Buluyor

Bayburt’un en eski dükkanlarindan olan Kodan Marangoz Evinde ahsap ürünler zanaatkarin elinde hayat buluyor.

(Özel) Bayburt'ta Yarim Asirlik Dükkânda Ahsap Ürünler Zanaatkarin Elinde Hayat Buluyor
Bayburtlu Osman Kodan, unutulmaya yüz tutmus marangozculuk meslegini sürdürmeye devam ediyor. Yarim asirdir vatandasa hizmet vermeye devam eden dükkanda, çiftçilik malzemeleri basta olmak üzere, hediyelik ahsap esyalar, siniler, sepetler, sandalyeler üretiliyor. Iki kusaktir bu meslegi sürdürmeye çalistiklarini ifade eden dükkan isletmecisi Osman Kodan, baba meslegini elinden geldigince devam ettirecegini söyledi.

Babasi Hakki Kodan’in yaklasik 70 yildir bu meslegi yaptigini, babasindan meslegi devralarak 12 yildir da kendisinin devam ettirdiginin altini çizen Osman Kodan, "Babadan kalma meslegimiz, babam 70-80 yil burada çalismis, yaslandigi içinde bu meslegi artik ben devam ettiriyorum" seklinde konustu.

Yaklasik 12 senedir bu isle ugrastigini belirten Osman Kodan, "Küçükken okuldan çikar dükkana babama yardim etmeye gelirdim, babam yaslandiktan sonra isi ben devraldim, benden sonrada bu meslegi devam ettirecek kimse yok, ömrüm yettikçe, gücüm oldukça babadan kalma bu meslegi unutturmayacagim, devam ettirecegim" dedi.

Eskisi gibi ahsap ürünlere talebin az oldugunu vurgulayan Kodan, insanlarin önceden yer sinilerinde yemek yedigini, sini kültürünün yerini yemek masalarina biraktigini dile getirerek, bu sebeple sinilere olan talebin azaldigini kaydetti.

Kodan, daha çok zirai ve çiftçilik ürünlerinde üretim yaptiklarini belirtti.

Kaynak: İHA