Karacaova Mübadilleri Gelibolu'da Bulustu

Izmir ve ilçelerindeki Karacaova mübadilleri kültürlerine sahip çikmak, aralarindaki birlik ve beraberligi kaynastirmak amaciyla ikinci kez 70 kisilik bir grupla, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi Yeniköy ve Degirmendüzü köylerinde yasayan hemsehrileriyle bulustu.



Bayrakli Baba Türbesi'ni ziyaret eden Karacaovalilar, Yeniköy ve Degirmendüzü köylerinde davul zurna esliginde karsilandi.

Bulusmaya katilan Gelibolu Belediye Baskani Mustafa Özacar, burada yaptigi konusmada, konuklari agirlamaktan duyduklari mutlulugu dile getirdi.

Özacar, "Kimlik ve kültürlerinizin eski kusaklar tarafindan da bilinmesi için bir araya gelmeniz çok güzel. Mübadele döneminde gelmis bir ailenin ferdi olarak sizleri karsilamaktan ve sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum." dedi.

Karacaovali mübadiller adina konusan Hüseyin Ayyilmaz ise su ifadeleri kullandi:

"Kimlik ve kültürlerimizin eski kusaklar tarafindan unutulmamasi, yeni kusaklara da tanitmak ve ögretmek amaciyla kültürlerimize sahip çikilmasi yönünde bu gezi ve ziyaretleri yapiyoruz. Kendi insanlarimizin arasinda bulunmaktan biz de mutluluk duyuyoruz. Pandemi kaynakli 2 yillik hasrete son vermek, özlemleri gidermek ve yeni dostlar edinmek için yine yollara düstük. Gelibolu'da 2 gün kalacagiz ve son günümüzde sehitligimizi de ziyaret edecegiz. Daha sonra yine gelmek üzere Gelibolu'dan ayrilacagiz."

Konusmalarin ardindan davul zurna esliginde oynayan katilimcilar, ayni sofrada yemekte bir araya geldi.

Kaynak: AA