Numan Kurtulmus Açiklamasi 'Türkiye Özgüven Kazandi'

millet kaynasmasidir" dedi.

Numan Kurtulmus Açiklamasi 'Türkiye Özgüven Kazandi'
AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, partisinin Il Danisma Meclisi toplantisina katilmak için geldigi Giresun’da basin mensuplariyla bulustu. Giresun Belediyesi Sosyal Tesislerinde basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Kurtulmus, Türkiye’nin AK Parti döneminde çok seyler basardigini, ancak en önemlisi “özgüven kazandigini, devlet millet kaynasmasi saglandigini ve vesayet odaklarinin geride kaldigini söyledi.

Kurtulmus, “AK Parti döneminde yollar, köprüler, havaalanlari, hizli tren yatirimlari yapildi. Helikopter motoru yapildi birkaç yil içerisinde uçak motoru yapilacak, uzay çalismasi baslatildi vesaire. Bunlarin hepsi güzel çalismalar, ancak Türkiye bu dönemde önemli gelismelerde yasadi. Bu gelismelerden en önemli özgüven kazanmasidir. Biz onu yapamayiz, bunu yapamayiz, Türkiye’nin tanklarini, tüfegini biz yapamayiz diye bir asagilik kompleksi içerisinde hareket edilir öyle olunca da hiçbir sey yapilamazdi. Simdi Allah’a sükür Türkiye her alanda bir özgüvenle kendine gelmistir. Bu bir millet için en büyük kazanimlardan birisidir. Ikincisi, devlet-millet kaynasmasidir. Önceden devlet baska telden çalar, millet baska telden çalardi. Devlet milletin önceliklerine hiç itibar etmezdi. Diyor ya sair: ‘Devlet dedigin çatik kasli bir zat.’ Hele hele Karadeniz’de hükümet dedigin jandarmanin dipçiginden ibarettir. Allah’a sükürler olsun ki bunlar geride kaldi. Üçüncüsü ise, artik vesayet odaklarinin geride kalmasidir. Yeri geldi darbelerdi, yeri geldi, yeri siyasi cinayetler, yeri geldi toplumsal kutuplastirmalardi. Siyasi partileri kapatarak siyasi iradeyi ortadan kaldirmakti. Bu siyasi odaklar, milletin demokrasisini de, ekonomisini de, ticaretini de ziyan ederlerdi. Asagi yukari 70 küsur yildir devam eden çok partili siyasi hayatimizda AK Parti döneminde, partimizin de Cumhurbaskanimizin da kararliligiyla bu vesayet odaklari silinmis bir kenara atilmistir. Ancak sunu da biliyoruz her ne kadar 15 Temmuz darbelerin sonlandirildigi bir tarih olsa da siyaset meydaninda AK Parti ile Tayyip Erdogan ile mücadele edemeyecegini düsünenler, zihinlerinin arkasinda vesayet üslubuyla konusuyorlar. Dolayisiyla özgüven, devlet-millet kaynasmasi ve vesayet odaklarinin temizlenmesi üç büyük kazanimizdir” dedi.



“Findiktan katma deger üretecek AR-GE çalismasi yapilmali”

Dünyada findik üretiminde lider ülke olunmasina ragmen, findiktan yeterince katma deger üretilmedigini de ifade eden Kurtulmus, “Son birkaç yildir TMO piyasaya müdahale ediyor. Bu sekilde TMO, Vatandasimizi haksiz rekabetin keyfine alismis olan tüccarin eline birakmiyor. Ancak üzüldügümüz taraf findiktan yeterince katma deger üretemeyen bir piyasaya sahip olmaktir. Dünyanin yüzde 70 findigini üreteceksin, ancak dünya findik endüstrisindeki kaymak kismini bizden findik ithal eden ülkeler yiyecek. Bununla ilgili AR-GE çalismalari yapmaliyiz. Findigi taniyan bir ülke olarak bunu yapacagimiza inaniyoruz” dedi.



Güney Çevreyolu için hedef 2023

Sivil Toplum Temsilcilerinin de katildigi toplantida Giresun Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Hasan Çakirmelikoglu’nun Güney Çevre Yolu projesiyle ilgili sordugu soruyu cevaplayan AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ise henüz bir yatirim planlanmasinin olmadigini belirterek, Ordu’da devam eden Güney Çevre Yolu Projesinin ardindan Giresun Çevreyolu Projesi’nin de 2022 yilinda projelendirilip, 2023 yili yatirim programina alinabilecegini kaydetti.

Kaynak: İHA