Edirne'de 'Karaagaç Kabak Festivali' Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Edirne Valiligi himayelerinde bu yil birincisi düzenlenen ‘Karaagaç Kabak Festivali’ renkli görüntülerle basladi.

Edirne'de 'Karaagaç Kabak Festivali' Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Havanin yagisli olmasindan dolayi bir davet bahçesinde gerçeklestirilen festival öncesi bando esliginde Karaagaç turu yapilarak vatandaslara duyuruldu. Daha sonra Lozan Aniti’nda mini bir konser veren bando ekibi tekrardan festival alanina dönüs yapti.

Edirne Valiligi öncülügünde 1. Kabak Festivali’ni baslattiklarini aktaran Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, iki gün boyunca birbirinden farkli etkinlikler olacagini söyledi.



Etkinlikler kapsaminda kurgusal fotograf atölyesi, tiyatro ve konserlerin yani sira halk oyunlari gösterilerinin de yapilacagini söyleyen Soytürk, “Kadinlara özel "Kabak tadi veriyoruz’ adli, dört kategoride yarisma yapacaklarini belirtti.

Soytürk, "Sehrimizin önemli sefleri ve Istanbul’dan gelecek seflerle beraber kabak oyma sanati etkinligi de düzenlenecek" dedi.

Edirne’nin Haziran ayinda düzenlenen lavanta festivalinin ardindan simdi de Meriç ve Tunca’nin sulariyla sulanan kavaklarin adina festival düzenlediklerini belirten Soytürk, festivalin hayirli ugurlu olmasini diledi.

Karaagaç Kabak Festivaline yogun ilgi gösteren vatandaslar, Pavli Atölye sorumlusu ve fotograf sanatçisi Gülsen Gürses tarafindan hazirlanan alanlarda fotograf çekme ve çekilme yarisina girdi.

Festivallerin kentler için her zaman önemli oldugunu söyleyen esnaf Bahri Dinar, "Ayni zamanda kente hararet ve heyecan getirir. Bu hareketin ekonomik etkisi de olur. Bir kabak festivali var çocuk daha yeni dogdu. Muhtesem bir katilim var. Insallah bundan sonraki yillarda daha çok festivallerimiz olur. Daha çok turist kente gelir. Edirne daha çok tanitilir esnaflar da daha çok para kazanir" dedi.

Evde devamli kabak tatlisi yaptigini belirten Halime Özer, kendi yaptigi kabak tatlisinin sifir sekerden oldugunu ve aklina bu sekilde geldigi için yaptigini, ayrica festival alaninda evinde getirip sergiledigi için çok mutlu oldugunu söyledi.



Evinin bahçesinde birçok sebze, meyve ve kabak ektigini ifade eden Nuran Ersoy ise, “Bahçemde büyük büyük kabaklar yetistirdim ve Kabak Festivali düzenledigini duyunca ben de kendi yetistirdigim kabaklari burada sergilemeye karar verdim. Bende bu festivalde evime ve aileme katkida bulunmus oluyorum. Hepsi kendi yetistirdigim organik ürünler ve bunun öncesinde ise Ulus Pazarinda kabaklarimi ve diger ürünlerimi satiyorum. Bu sekilde de aile ekonomime katkida bulundugum için sevinçliyim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA