Beyoglu'nda Turistik Mekanlara Ve Hanutçulara Yönelik Denetim Yapildi

Kurallari ihlal eden 3 is yerine toplam 310 bin lira para cezasi kesildi.

Beyoglu'nda turistik mekanlara ve hanutçulara yönelik denetimde, kurallari ihlal eden 3 is yerine toplam 310 bin lira para cezasi kesildi.

Istanbul Il Turizm Komisyonu tarafindan Beyoglu'nda turistlerin yogun ilgi gösterdigi mekanlara yönelik denetim gerçeklestirildi.

Istiklal Caddesi ve Tarlabasi Bulvari'ndaki mekanlar ile hanutçulara yönelik denetime, Istanbul Emniyet Müdürlügü Turizm Sube Müdürlügü ve Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Ilçe Tarim Müdürlügü görevlileri, Büyüksehir ve Beyoglu belediyelerine bagli zabitalar ile SGK personeli katildi.

Ekipler, Istiklal Caddesi'ndeki denetimde, hanutçuluk yapan bir kisiyi takip ederek suçüstü yapti. Hanutçuya 204 lira cezai islem uygulandi.

Istiklal Caddesi'nde bir ara sokaktaki kafeyi denetleyen ekipler, pandemi kapsaminda yasak olmasina ragmen nargile servisi yapildigi için ceza kesti. Ayrica nargile satis ruhsati da olmadigi ögrenilen isletmenin yabanci iki kisiyi kaçak olarak çalistirdigi belirlendi. Isletmeye 140 bin lira para cezasi kesildi.

Tarlabasi'nda ruhsatsiz oldugu belirlenen bir gece kulübü, 160 bin lira ceza kesilerek mühürlendi. Çalisma belgesi olmadigi halde mekanda çalisan 4 kisi de polis merkezine götürüldü.

Ekipler, Istiklal Caddesi'nde bulunan ve fahis fiyat tarifesi uygulandigi sikayeti alinan bir gece kulübünü de denetledi. Yapilan kontrolde bazi ürünlerin fiyatinin yüksek oldugu tespit edildi. Gece kulübüne 10 bin lira ceza kesildi.

Kaynak: AA