Saraydüzü Kaymakamligindan Muhtarlara Egitim Semineri

Saraydüzü Kaymakamliginca "19 Ekim Muhtarlar Günü" öncesinde mahalle ve köy muhtarlarina yönelik egitim semineri düzenlendi.

Saraydüzü Esenler Kültür Merkezi'nde, Ilçe Köylere Hizmet Götürme Birligi Müdürü ve Malmüdürü Mustafa Gezen tarafindan verilen egitimde, muhtarlarin yürürlükte olan mevzuattan kaynakli görev, yetki ve sorumluluklari ele alinarak, diger kurum ve kuruluslarla olan iliskileri ile muhtarlarin vatandas ve kurumlara karsi sorumluluklari anlatildi.

Seminerde, Türkiye'de muhtarlik müessesesi ve tarihçesi, 442 sayili Köy Kanunu ve köy muhtarligi, mahalle muhtarligi, muhtarlarin görev, yetki ve sorumluluklari, diger kurumlar ile olan iliskileri ve diger yasalardan kaynakli görevleri konularinda bilgilendirmede bulunuldu.

Seminer sonrasinda, kurum amiri ve temsilcileri kurumlari ile ilgili bilgilendirme yapti. Toplanti sorularin yanitlanmasi, dilek ve temennilerin dile getirilmesiyle sona erdi.

Toplantiya, Ilçe Emniyet Amiri Mehmet Özcan, Ilçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Astsubay Kidemli Üstçavus Umut Kokum, kurum amirleri ve muhtarlar katildilar.

Kaynak: AA