Karabük'te Hijyen Malzemeleri Üreten Lisenin Yillik Cirosu 1 Milyon Lira

Salgin nedeniyle 480 ton dezenfektan, çamasir suyu, sivi sabun ve kolonya gibi 14 çesit hijyen malzemesi üreten Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, okullar ve kurumlarin ihtiyaçlarini karsilayarak gelir sagliyor Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas: 'Salgin döneminde üretimimizi artirdik. Döner sermayemiz çalisiyor. Üretime katki yapmaya çalisiyoruz'

ORHAN KUZU - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde talebin hizla arttigi hijyen malzemeleri üretimine agirlik veren Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yilda yaklasik 1 milyon lira gelir elde ediyor.

Okulun kimya teknolojisi alaninda egitim gören ögrencileri, ögrendikleri teorik bilgileri laboratuvarlarda uygulamaya dönüstürüyor.

Salgin döneminden önce ögretmenleri gözetiminde küçük çapta hijyen malzemesi üretimine baslayan ögrenciler, tüm dünyada etkisini gösteren Kovid-19'un ardindan taleplerin çogalmasiyla çalismalarini yogunlastirdi.

Okulda yilda 480 ton dezenfektan, kolonya, çamasir suyu, yüzey temizleyici ve sivi sabun gibi 14 çesit hijyen malzemesi üreten ögrenciler, tüm okullarin ve bazi kamu kurumlarinin ihtiyaçlarini karsiliyor.

Okulun yilda yaklasik 1 milyon lira gelir elde etmesini saglayan ögrenciler, bir yandan da aile bütçelerine katkida bulunuyor.

- "Üretime katki yapmaya çalisiyoruz"

Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, AA muhabirine, bütün okullarin dezenfektan ve hijyen malzemeleri ihtiyacini buradan karsiladiklarini anlatti.

Ayni zamanda emniyet, jandarma, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü gibi kurumlara da malzeme gönderdiklerini aktaran Akbas, "Salgin döneminde üretimimizi artirdik. Döner sermayemiz çalisiyor. Üretime katki yapmaya çalisiyoruz." dedi.

Akbas, meslek liselerinin kara gün dostu oldugunu vurgulayarak, hem okullarin hem de diger kurumlarin ihtiyaçlarinin karsilandigini ifade etti.

- "14 çesit ürün üretebiliyoruz"

Kimya ögretmeni Kamer Kurtul da salgin sürecinde dezenfektan, hijyen ve temizlik maddesi üretim atölyesini kurduklarini dile getirdi.

Okulun kimya teknolojisi alaninda 5 ögretmen ve 20 ögrenciyle üretime devam ettigini belirten Kurtul, sunlari kaydetti:

"Ögrencilerimiz hem bilgi ve becerilerini gelistiriyor hem de aile bütçelerine katkida bulunuyor. Ürettigimiz ürünleri kurumlarimiza ve disariya sattigimiz için ögrencilerimiz pay aliyor. Aylik 40 ton civarinda kapasiteye sahibiz. Yillik 750 bin ile 1 milyon lira civarinda da ciro yapmaktayiz. Su anda dezenfektan, el ve ortam dezenfektani, hijyen maddeleri, çamasir suyu ve sivi sabun gibi 14 çesit ürün üretebiliyoruz."

Kimya teknolojisi 11. sinif ögrencisi Emircan Sirin de kimya laboratuvarinda deneyler yaptiklarini, üretim atölyesinde ise ögrendikleri bilgileri pratige dönüstürdüklerini ifade ederek, bu yolla aile bütçesine katki sagladiklarini söyledi.

Ögrencilerden Erdem Talha Yüksel de aldiklari egitimin ardindan laboratuvarda hijyen malzemesi hazirladiklarini dile getirdi.
Kaynak: AA