Gamze Pala'nin Katil Zanlisina Müebbet Hapis Cezasi

Rize’nin Findikli ilçesinde 1 yil önce vahsice öldürülen Gamze Pala’nin katil zanlisi Savas Dalançikar agirlastirilmis hapis müebbet cezasina çarptirildi.

Gamze Pala'nin Katil Zanlisina Müebbet Hapis Cezasi
Rize’nin Findikli ilçesinde 15 Eylül 2020 tarihinde, Ögretmenevi resepsiyonunda çalisan 44 yasindaki Gamze Pala isimli kadini saplanti derecesinde karsiliksiz seven ve kendisine sosyal medya üzerinden cevap alamamasina ragmen defalarca mesaj atan, görüsme talebine karsilik bulamayinca ise önce kursunlayan sonra ise vahsice bogazini keserek öldüren 39 yasindaki Savas Dalançikar karar durusmasi için hakim karsisina çikti.

Rize L Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile durusmaya katilan katil zanlisi Dalançikar, savunmasinda “Olay tarihinde bir anlik öfkeme kapildim ve bu olayi gerçeklestirdim, mahkemenin adaletine siginiyorum” dedi.

Saniga hangi öfke haliyle olayi gerçeklestirdigi sorulunca ise “Esasen ben hayatta en çok maktulü seviyordum, yine en çok onu sevecegim. Olay tarihinden önceki bir tarihte parmaginda bir yüzük görmüstüm. Buna dayanamadim” ifadelerini kullandi.

Dalançikar’a mahkeme heyeti tarafindan "Tasarlayarak adam öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verildi.

Kaynak: İHA