DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, Osmaniye'deki Yatirimlari Inceledi

Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürü Kaya Yildiz, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yapimi süren Savrun Baraji insaatinda incelemelerde bulundu.

Yildiz, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmusoglu, Kadirli Belediye Baskani Ömer Tarhan, Sumbas Belediye Baskani Zeki Demiroglu ve Bahçe Belediye Baskani Ibrahim Baz ile insa çalismalarini yerinde inceledi.

Ön yüz beton kapli kaya dolgu tipinde insasi yapilan barajin ve kaya ocaginin ulasim yollarinda çalismalarin devam ettigini aktaran Yildiz, sanat yapilarinin imalatinin da sürdügünü belirtti.

318 metre uzunlugundaki derivasyon tünelinde destekleme çalismalarinin tamamlandigini dile getiren Yildiz, "Derivasyon tünelinin betonu için kalip ve iskele malzemeleri sahaya indirilmistir. Derivasyon tüneli giris portal kazilari, giris portal sev desteklemeleri ve dolu savak sol sahil sev destekleme çalismalari devam etmektedir. 143 bin 530 dekar tarim arazisinin sulanmasini saglayacak olan Savrun Baraji'nin tamamlanmasi ile 2021 birim fiyatlari ile ülke ekonomisine yillik yaklasik 73 milyon lira katki saglanmasi hedeflenmektedir." ifadelerini kullandi.

Durmusoglu da barajin tamamlanmasiyla bölgeye can suyu olacagini ifade ederek, sulanabilir arazilerin genislemesiyle ürün çesitliliginin de artacagini ve sulama maliyetinin azalacagini kaydetti.

Kaynak: AA