Çöpten Arindirilan Akyaka Kanyonu'nun Bir Bölümü Turizme Kazandirildi

Kamelyalarin konuldugu ve sosyal alanlarin olusturuldugu Kars'in Akyaka ilçesindeki kanyonu ziyaret edenler, aileleriyle doga yürüyüsü ve piknik yapmanin keyfini çikariyor Akyaka Özel Idare Müdürü Ahmet Bulut: 'Il Özel Idaresi ekipleri olarak kanyonu temizledik, zemini düzelttik ve üzerine yeni alanlar yaptik. Gelip giden çok var, ilgi görüyor'

CÜNEYT ÇELIK - Kars'in Akyaka ilçesinde daha önce çöplük olarak kullanilan ve Akyaka Kaymakamliginca hazirlanan projeyle çöpten arindirilan kanyonun bir bölümü turizme kazandirildi.

Sahnalar ile Kayaköprü köyleri arasindaki 10 kilometrelik kanyon için hazirlanan projenin ilk etabi tamamlandi. Daha önce çöplük olarak kullanilan kanyon, is makineleri yardimiyla temizlendikten sonra bölgede akan Kars Çayi kenarina yaya ve araçlar için yeni yollar yapildi.

Kamelyalar konulan ve insanlarin ihtiyaçlarini giderebilecekleri sosyal alanlar olusturulan kanyon bölgesindeki 10 dönümlük alanda, piknik yerleri ve yeni tesisler de hayata geçirilecek.

Projenin ilk etabinin hayata geçirilmesiyle bölgeyi ziyaret edenler, aileleriyle doga yürüyüsü ve piknik yapmanin keyfini çikariyor.

Akyaka Özel Idare Müdürü Ahmet Bulut, AA muhabirine, Akyaka Kanyonu'nun turizme kazandirilmasinda eski Akyaka Kaymakami Nur Sevinç Özbek Çakas'in büyük emekleri oldugunu söyledi.

- "Gelip giden çok var, ilgi görüyor"

Daha önce çöplük olarak kullanilan kanyonun temizlenerek cazip bir alan haline getirildigine isaret eden Bulut, söyle konustu:

"Turizme kazandirdigimiz bu kanyonda 11 kamelya koyduk, çesme, büfe lavabo, tuvaletler yapildi. Daha önce burasi çöplük olarak kullaniliyordu burada yaptigimiz çalismalarla çöpleri kaldirdik. Il Özel Idaresi ekipleri olarak kanyonu temizledik, zemini düzelttik ve üzerine yeni alanlar yaptik. Gelip giden çok var, ilgi görüyor. Akyaka Kanyonu çok uzun ve gezilip görülecek güzel bir yer."

Bulut, kanyonun özellikle hafta sonlari vatandaslarin akinina ugradigini anlatti.

Kanyonu gezmeye gelenlerden Okan Avsar da kanyonun bir giris kapisinin Sahnalar köyünden basladigini hatirlatarak, "Eskiden burasi çöplük olarak kullaniliyordu, devasa çöpler vardi. Çöpten arindirilan kanyon su anda büyüleyici dogayla iç içe gezme firsati sunuyor. Hemen yaninizda Kars Çayi akiyor burada rafting yapabilirsiniz. Ziyaretçiler kanyonu hem araç hem de yaya olarak gezilebilir. Özellikle turizm acentelerini yerli ve yabanci turistleri yeni turizm destinasyonuna bekliyoruz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA