Avrupa Triatlon Birligi Baskani Renato Bertrandi'den Türkiye'ye Övgü

Bertrandi: 'Çok mükemmel bir spor geleneginiz ve potansiyeliniz var' 'Ilginç olan su ki Alanya triatlonu, 30 yil önce, 1991 yilinda Türkiye'de triatlon federasyonu yokken basladi. Bu, genelde olmayan bir durumdur'

MUSTAFA KURT - Avrupa Triatlon Birligi (ETU) Baskani Renato Bertrandi, Türkiye'nin mükemmel bir spor gelenegi ve potansiyelinin oldugunu belirterek, "Ilerleyen yillar içinde Türkiye, triatlonda daha iyi yerlere gelecektir." dedi.

Italyan spor adami Renato Bertrandi, AA muhabirine dünya triatlon haritasinda Alanya'nin ve Türkiye'nin önemli bir yere sahip oldugunu söyledi.

Triatlonun Türkiye'de ilk kez 30 yil önce Alanya ilçesinde organize edildiginde birçok zorluklarla karsilasildigini tahmin ettigini aktaran Bertrandi, ancak o zaman pdk taninmayan bu sporun her geçen gün daha da büyüdügünü ifade etti.

ETU'ya baskan seçildikten sonra ilk kez 2013 yilinda Alanya ilçesine geldigini anlatan 72 yasindaki spor adami, "Ilginç olan su ki Alanya triatlonu, 30 yil önce, 1991 yilinda Türkiye'de triatlon federasyonu yokken basladi. Bu, genelde olmayan bir durumdur. Tabii yillar oldu. Türkiye federasyonu birçok basamak asti. Su anda bizim de liderlik yaptigimiz bu organizasyon (30. Alanya Triatlonu), fantastik bir yolda ilerliyor. Çok mükemmel bir spor geleneginiz ve potansiyeliniz var. Ilerleyen yillar içinde triatlon Türkiye'de daha iyi yerlere gelecektir." degerlendirmesinde bulundu.

Triatlon ve turizmin birlikte gelisen güzel bir yapisinin olduguna da dikkati çeken Bertrandi, "Istatistik yaptigimizda bir sporcunun 2,5 oraninda izleyici getirebilecegini ve toplam katilimci rakamlarinin da Alanya özelinde 2 bin 500 kisiyi bulabilecegini gözlemledik." diye konustu.

Bertrandi, triatlonun Türkiye'de ilk kez basladigi Alanya'da ekim ayinda bile bu spor için havanin mükemmel oldugunu anlatarak, birçok Avrupa ülkesinin bu aylarda yagmurlu ve soguk olduguna dikkati çekti.

Türkiye'ye ve federasyonuna ev sahipligi için tesekkür eden Bertrandi, "Alanya'da 30 yildir bir organizasyonu düzenliyor olmak büyük bir onur. Ben de Avrupa triatlonu olarak, burada olmaktan gurur duyuyorum. Uzun yillar bu organizasyonun, bir gelenek olarak devam etmesini diliyorum. Alanya kusursuz bir organizasyona imza atti." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA