Nadal'in Kortlara Dönüs Tarihinde Belirsizlik Sürüyor

Ispanyol tenisçi Rafael Nadal, ayaginda devam eden sakatlik nedeniyle kortlara dönüs tarihinin henüz belli olmadigini söyledi.

Sakatligi nedeniyle agustos ayindan bu yana kortlara çikamadigi için dünya siralamasinda altinciliga kadar gerileyen 35 yasindaki tenisçi, saglik durumuna iliskin son gelismeleri paylasti.

Basin toplantisi düzenleyen Ispanyol tenisçi, tamamen iyilesmeden kortlara dönmeyi düsünmedigini belirerek, "Bu sakatligi tamamen atlatmak istiyorum. Yeniden oynayabilecegim tarih, henüz belli degil. Kortlara dönmek için her gün çalismalarimi sürdürüyorum." dedi.

Tenis kariyerinde belli planlar üzerine odaklandigini kaydeden Rafael Nadal, "Bu planlarin yüzde yüzünü gerçeklestirmek istiyorum ama bu sadece benim kontrolümde degil. Kendime güveniyorum ve psikolojik yönden olumlu sekilde motive olmaya çalisiyorum." ifadelerini kullandi.

Tedavisinde olumlu gelismeler yasandigini da vurgulayan Nadal, "Su anda kendime yüklemeler yapiyorum ama bunlarin ne kadar basarili oldugunu bilemiyorum. Orta vadeli bir dönemde kortlara dönebilmek için antrenmanlarda çok daha dikkatli davraniyorum." seklinde konustu.

Isviçreli Roger Federer ve Sirbistanli Novak Djokovic ile ayni sayida (20) grand slam sampiyonlugu bulunan Nadal, bunlarin 13'ünü Fransa Açik, 4'ünü ABD Açik, 2'sini Wimbledon ve birini Avustralya Açik'ta yasamisti.

Kaynak: AA