Eskisehir'de Cinayet Ve Yaralama Saniginin Yargilanmasina Devam Edildi

Eskisehir'de tartistigi iki kisiden birini öldürüp, digerini yaraladigi gerekçesiyle tutuklanan sanigin yargilandigi davaya devam edildi.

3. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, tutuklu sanik Ali B. (47), olayda agir yaralanan ve tedavisinin ardindan taburcu edilen Ali G. ile taraf avukatlari katildi.

Baba Selami G'ye yönelik "kasten öldürme" ve oglu Ali G'ye karsi "kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis istemiyle yargilanan Ali B, savunmasinda önceki ifadelerini tekrarladi.

Ali G. ise aralarindaki husumet nedeniyle kendisini tehdit ettigini öne sürdügü Ali B'nin teklifi üzerine olay günü sanikla konusmak için Yunuskent'te bulusmak üzere sözlestiklerini anlatti.

Bulusma yerine babasi Selami G. ile gittigini belirten Ali G, "Bir süre sonra sanik Ali B. ve esi bulundugumuz yere geldi. Biçakla benim üzerime dogru yürüdü. Bu sirada araya giren babama 'Sen aradan çik, benim isim Ali ile 'dedi. Ben biçaklaninca bayginlik geçirdim. Sonra babami biçaklamis. Ben sadece babami yerde yatar vaziyette gördügümü hatirliyorum." dedi.

Durusmada esas hakkindaki mütalaasini veren savci, sanigin Ali G'ye karsi eyleminin "tahrikle kasten öldürmeye tesebbüs" olarak degistirilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanigin tutuklulugunun devamina hükmederek durusmayi erteledi.

Eskisehir'de 4 Ocak 2021'de Gökmeydan Mahallesi'nde Ali B. ile bulusan Selami G. ve oglu Ali G. arasinda tartisma çikmisti. Ali B. tarafindan biçakla yaralandigi iddia edilen Selami ve Ali G. hastaneye kaldirilmisti. Selami G, müdahaleye ragmen kurtarilamamisti. Gözaltina alinan Ali B. ise tutuklanmisti.

Kaynak: AA