Edirne Belediye Baskani Gürkan, Sera Gazi Emisyonlarini Azaltmayi Taahhüt Eden Sözlesmeyi Imzaladi

Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan, Iklim ve Enerji için Avrupa Belediye Baskanlari Sözlesmesi'ni imzaladi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, imzalanan sözlesmeyle Edirne Belediyesi, bölgedeki sera gazi emisyonlarini azaltmayi, dayanikliligi artirmayi, iklim degisikliginin olumsuz etkilerine hazirlanmayi ve enerji yoksulluguyla mücadeleyi taahhüt etmis oldu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Gürkan, bugünün ve gelecek nesillerin refahini saglamak için adimlar atilabilecegini belirtti.

Avrupa Yerel Demokrasi Haftasi'nin 2021-2022 dönemi temasinin "Çevreyi koru: yerel topluluklari harekete geçir" olarak belirlendigini hatirlatan Gürkan, çevreyi koruma, iklim degisikligiyle mücadele ve dayanikliligi güçlendirmeye yönelik çalismalara odaklandiklarini bildirdi.

Edirne Belediye Meclisinde, Iklim ve Enerji için Avrupa Belediye Baskanlari Sözlesmesine imzaci olma karari aldiklarini aktaran Gürkan, sunlari kaydetti:

"15 Ekim Yerel Demokrasi Haftasi ve 'Çevreyi koru: yerel topluluklari harekete geçir' 2021-2022 temasina ithafen, Avrupa Belediye Baskanlari Sözlesmesini imzaliyorum. Yerel yönetim olarak bölgemizde, halkimizla yapacagimiz çalismalarla bölgemizdeki sera gazi emisyonlarini azaltmaya, dayanikliligi artirmaya ve iklim degisikliginin olumsuz etkilerine hazirlanmaya ve enerji yoksulluguyla mücadele edecegimizi taahhüt ederek, tüm halkimizin Avrupa Yerel Demokrasi Haftasini içtenlikle kutluyorum."

Kaynak: AA