Blinken, Israilli Ve BAE'li Mevkidaslari Ile Orta Dogu Barisini Görüstü

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Israil Disisleri Bakani Yair Lapid ve Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) Disisleri Bakani Abdullah bin Zayed al-Nahyan ile görüsmelerinde Orta Dogu barisina iliskin son durumu ele aldi.

ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ned Price, Blinken'in Israilli ve BAE'li mevkidaslari ile Washington'daki görüsmelerine iliskin yazili açiklama yapti.

Israil Disisleri Bakani Lapid ile görüsmesinde Ibrahim Anlasmalarinin 1. yilinin ardindan bölge barisini ele alan Blinken, ABD'nin iki devletli çözümü destekledigini ve Israillilerin oldugu kadar Filistinlilerin hayatlarini da iyilestirecek somut adimlari desteklediklerini dile getirdi.

Basta Iran'la nükleer müzakereler olmak üzere bölgesel birçok konuyu da Lapid ile degerlendiren Blinken, ABD'nin Israil'e olan güçlü desteginin de altini çizdi.

BAE Disisleri Bakani al-Nahyan ile görüsmesinde bu ülkeye, Afganistan'dan tahliye edilen kisilerin konuk edilmesine imkan sagladigi için tesekkür eden Blinken, BAE'nin 2050 yilinda sifir karbon emisyonu hedefini de takdirle karsiladiklarini vurguladi. Ikili ayrica Orta Dogu barisini ve diger bölgesel meseleleri de kapsamli sekilde ele aldi.

Kaynak: AA