Avcilar Belediye Baskani Hançerli, Yanginin Ardindan Olay Yerinde Incelemelerde Bulundu

Avcilar’da geri dönüsüm merkezinde çikan yanginin ardindan sogutma çalismalari sürerken, olay yerinde incelemelerde bulunan Avcilar Belediye Baskan Turan Hançerli, yanginin kesin çikis nedeninin itfaiye raporundan sonra belli olacagini söyledi.

Avcilar Belediye Baskani Hançerli, Yanginin Ardindan Olay Yerinde Incelemelerde Bulundu
Yangin sabah saat 07.30 siralarinda Avcilar Firüzköy Mahallesi’nde bulunan tekstil malzemelerinin toplandigi bir geri dönüsüm merkezinde meydana geldi. Yangina otomobil tamiri ile yedek parça islerini yapan baska bir is yerine siçradi. Yaklasik 5 bin metrekare alan üzerindeki is yerine Avcilar, Beylikdüzü, Bakirköy ve Esenyurt olmak üzere çevre ilçelerden de çok sayida itfaiye ekibi sevk edildi. Yangin kontrol altina alinirken, sogutma çalismalari sürüyor.

Yanan geri dönüsüm yerinin yaninda bulunan otomobil yedek parça tamiri is yeri sahibi Halis Köroglu, “Ben simdi geldim, yan taraf fireci yan tarafta yangin çikinca, bizim tarafa da siçramis. Bizim burasi sigorta firmasi ve araç tamiri yapiliyor. Maalesef üç dört tane aracimiz içeride su anda. Söndürülemiyor çünkü tekstil firesi. Bizi de yakti. Iki is yeri var, diger tarafta çikiyor bizim buraya siçriyor. Bizim hiçbir seyimiz yok, yangin güvenligimiz, is güvenligimiz her seyimiz vardi. Çok ciddi zarar var, tamire gelen araçlar vardi, servise gelen araçlar vardi, onlar çikartamiyoruz” seklinde konustu.

Olay yerine gelen Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli, çalisanlardan ve itfaiye ekiplerinden bilgi aldi. Incelemenin ardindan açiklamalarda bulunan Baskan Hançerli, yanginin kesin çikis nedeninin itfaiye raporundan sonra belli olacagini söyledi.

Baskan Hançerli, “Neden çiktigi henüz belli degil, itfaiye raporundan sonra çikacak. Itfaiye ekipleri müdahale ediyorlar. Yanginin suan itibariyle baska yerlere siçramasi, baska is yerlerine siçramasi engellendi. Içerideki tekstil atigi olmasi nedeniyle biraz zor oldugunu söylüyor itfaiye ekipleri. Çalisma sürüyor umarim yangin bir an önce sönecek. Sabah erken saatte baslamis yangin, dolasiyla insanlarimizda bir yaralanma ve can kaybi yok, bu bizim tesellimiz. Çalisanlar müdahale etmeye çalismis, muhtemelen elektrik kontagindan oldugu için, yangin ilk etapta söndürülememis ve büyümüs. Çok sükür yarali veya insanimiza bir zarari yok” diye konustu.

Yanginin sogutma çalismalari sürüyor.
Kaynak: İHA