Amerikan Bankalari Üçüncü Çeyrek Bilançolarini Açikladi

Bank of America'nin yilin üçüncü çeyregindeki net kari, geçen yilin ayni dönemine kiyasla yüzde 57 artisla 7,7 milyar dolara yükseldi Citigroup'un üçüncü çeyrekteki net kari, geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 48 artarak 4,6 milyar dolara çikti Wells Fargo'nun net kari ayni dönemde yüzde 59 artarak 5,1 milyar dolara yükseldi Morgan Stanley'nin üçüncü çeyrekteki net kari ise yüzde 37 artisla 3,7 milyar dolar oldu.

ABD'nin büyük bankalarindan Bank of America, Citigroup, Wells Fargo ve Morgan Stanley'nin bu yilin üçüncü çeyreginde elde ettikleri net kar geçen yilin ayni dönemine göre artti.

ABD'li yatirim bankalarindan Bank of America, Citigroup, Wells Fargo ve Morgan Stanley, bu yilin üçüncü çeyregine iliskin bilançolarini açikladi.

Bank of America'dan yapilan açiklamaya göre, bankanin bu yilin üçüncü çeyregindeki net kari geçen yilin ayni dönemine kiyasla yüzde 57 artisla 7,7 milyar dolar oldu. Sirket, 2020'nin üçüncü çeyreginde 4,9 milyar dolar net kar elde etmisti.

Kurumun hisse basina kari da geçen yilin üçüncü çeyreginde 0,51 dolar olarak kaydedilirken, bu yilin ayni döneminde 0,85 dolara yükseldi.

Bankanin bu yilin üçüncü çeyregindeki geliri ise geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 12 artarak 22,8 milyar dolara çikti. Geçen senenin temmuz-eylül döneminde Bank of America'nin geliri 20,3 milyar dolar olmustu.

- Citigroup karini yüzde 48 artirdi

Citigroup'tan yapilan açiklamaya göre bankanin bu yilin üçüncü çeyregindeki net kari, geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 48 artarak 4,6 milyar dolara yükseldi. Bankanin geçen yilin temmuz-eylül dönemindeki net kari, 3,2 milyar dolar olmustu.

Kurumun hisse basina kari geçen yilin üçüncü çeyreginde 1,36 dolar olarak kaydedilirken, bu yilin ayni döneminde 2,15 dolar oldu.

Citigroup'un bu yilin üçüncü çeyregindeki geliri ise geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 1 azalis göstererek 17,2 milyar dolar oldu. Sirket, geçen yilin üçüncü çeyreginde 17,3 milyar dolar gelir elde etmisti.

- Wells Fargo'nun karinda yüzde 60'a yakin artis

Wells Fargo'nun net kari da bu yilin üçüncü çeyreginde geçen yila göre artis gösterdi. Bankadan yapilan açiklamaya göre, kurumun bu yilin üçüncü çeyregindeki net kari, geçen yilin ayni dönemine kiyasla yüzde 59 artarak 5,1 milyar dolara yükseldi. Banka, 2020'nin üçüncü çeyreginde 3,2 milyar dolar net kar elde etmisti.

Kurumun hisse basina kari bu yilin üçüncü çeyreginde 1,17 dolara çikti. Bankanin hisse basina kari, geçen yilin ayni döneminde 0,70 dolar seviyesindeydi.

Wells Fargo'nun 2020'nin üçüncü çeyregindeki geliri ise geçen yilin ayni dönemine kiyasla yüzde 2,5 azalisla 18,8 milyar dolar oldu. Banka, geçen yilin ayni döneminde 19,3 milyar dolar gelir elde etmisti.

- Morgan Stanley'nin kari yüzde 37 artti

Morgan Stanley'den yapilan açiklamaya göre ise kurumun bu yilin üçüncü çeyregindeki net kari, geçen yilin ayni dönemine kiyasla yüzde 37 artis göstererek 3,7 milyar dolar oldu. Sirket, 2020'nin üçüncü çeyreginde 2,7 milyar dolar net kar elde etmisti.

Geçen yilin üçüncü çeyreginde 1,66 dolar olan kurumun hisse basina kari, bu yilin ayni döneminde 1,98 dolara yükseldi.

Morgan Stanley'nin bu yilin üçüncü çeyregindeki geliri ise geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 26 artarak 14,8 milyar dolara çikti. Geçen senenin temmuz-eylül döneminde Morgan Stanley'nin geliri 11,7 milyar dolar olmustu.
Kaynak: AA