Türkiye'nin Ilk Cam Festivali 6. Kez Kapilarini Açiyor

Denizli Büyüksehir Belediyesinin bu yil 6.’sini düzenledigi Uluslararasi Denizli Cam Bienali 14 Ekim’de kapilarini açiyor. 4 gün boyunca Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde birçok ilke ev sahipligi yapacak bienalde cam kiyafetlerden olusan defile büyük ilgi çekecek.

Türkiye'nin Ilk Cam Festivali 6. Kez Kapilarini Açiyor


Denizli Büyüksehir Belediyesi ve Karma Tasarim Atölyesi isbirliginde düzenlenen Denizli Büyüksehir Belediyesi 6. Uluslararasi Denizli Cam Bienali 14 Ekim 2021 Persembe günü saat 10.00’da kapilarini açacak. Türkiye’nin ilk ve tek cam bienali, Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde "Oyun" temasi ile düzenlenecek. Birçok ilke ev sahipligi yapacak bienal, amatör ve profesyonel olarak cam ile ilgilenenlerin yani sira; camin sekillenip sanata dönüsmesini merak eden, camla tanismak isteyen 7’den 70’e herkese açik ve ücretsiz olacak. 17 Ekim’e kadar davetliler bienalde sanatçilari izlemenin ve etkinliklerde yer almanin yani sira kendi cam boncuklarini yapabilecek ve ‘kendi bardagini tasarla’ aktivitelerine de katilabilecek. Sehir disindan bienale katilacak davetliler için "Güzel Denizli’m" adli gezi programi ile sehrin tarihi, kültürel ve sanatsal degerleri tanitilacak.

Cam kiyafetler ilk kez podyumda

Bienalde cam sanatçilarinin birbirleriyle yarisacagi cam yarismasi Türkiye’de ilk kez canli olarak yapilacak. Birbirinden yetenekli 40 Türk cam sanatçisi, eserlerini ilk kez bir sergi salonunda degil, podyumda kendi üzerlerinde sergileyecek. Türkiye’nin farkli illerinden katilan ve birbirinden degerli cam sanatçilarinin yani sira Italya, Amerika, Kanada, Misir ve Isviçre’den de katilacak olan cam sanatçilari online cam gösterileri ve sunumlari ile bienalde sanatseverler ile bulusacak.

Baskan Zolan’dan bienale davet

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, bu yil 6. kez düzenleyecekleri cam bienalinin Denizli’ye ayri bir güzellik kattigini belirtti.

Denizli Büyüksehir Belediyesinin her zaman sanat ve sanatçinin yaninda oldugunu kaydeden Baskan Zolan, "Kültür ve sanat alaninda düzenledigimiz festival ve etkinlikler bizim için her zaman gurur kaynagi olmustur. Türkiye’de pek çok konuda örnek oldugumuz gibi kültür ve sanat alaninda da adindan söz ettiren bir Denizli için var gücümüzle çalisiyoruz. Vatandaslarimizin dört gün boyunca camin usta ellerde nasil hayat buldugunu ve muhtesem eserler ortaya çiktigini görmelerini muhakkak tavsiye ediyorum. Tüm hemsehrilerimi bienalimize bekliyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA