Trabzon'da Kadin Yasam Ve Istihdam Merkezi Için Protokol Imzalandi

Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu: 'Bu merkez sadece bir sosyal yasam alani degil ayni zamanda kadinlarimizin çalisip evlerine ve geçimlerine katki yapabilecekleri çok önemli bir yer olacak'.

Trabzon Büyüksehir Belediyesince bir hayirseverin katkilariyla yapilacak Kadin Yasam ve Istihdam Merkezi için protokol imzalandi.

Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, belediye binasindaki protokol imza töreninde, seçimlerden önce kadinlara verdikleri bir sözü yerine getirmenin heyecanini yasadiklarini söyledi.

Ortahisar ilçesinde sahil kenarinda bulunan 10 bin metrekarelik alana insa edilecek Kadin Yasam ve Istihdam Merkezinin Karadeniz Bölgesi'nde ilk olma özelligi tasidigini ve çok özel bir proje oldugunu belirten Zorluoglu, "Çünkü sadece kadinlara özgü bir merkez olusturuyoruz. Burada kullanicisindan çalisanina kadar herkes kadin olacak ve burada verilen hizmetler sadece kadinlarimiza has olacak." dedi.

Merkezde yari olimpik yüzme havuzu, spor salonlari, çok amaçli salonlar, kafeterya, çocuk oyun ve sosyal yasam alanlari bulundugunu kaydeden Zorluoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Ayni zamanda bu projede istihdam bölümü de var. Yani projenin bir bölümü sosyal yasam alanlarindan ibaret, diger bölümü ise atölye ve çok amaçli salonlardan olusacak büyük bir kompleks. Bu atölyelerde, özellikle kadinlarin kurmus oldugu kooperatiflere üretim yapma imkani verecegiz. Orada kadinlarimizin üretecegi çok çesitli materyali biz Büyüksehir Belediyesi olarak vatandasa satacagiz. Yani bu merkez sadece bir sosyal yasam alani degil, ayni zamanda kadinlarimizin çalisip evlerine ve geçimlerine katki yapabilecekleri çok önemli bir yer olacak."

Zorluoglu, projenin finansmaninin Cengiz Insaat firmasinca karsilandigini ifade ederek, "Mehmet Cengiz ile Istanbul'da bir görüsmem olmustu. Sag olsun o da Trabzon sevdalisi bir büyügümüz ve Trabzon'da böyle özel, hatirada kalan bir yatirim yapma arzusunu bize iletti. Biz bu projeyi kendilerine önerdik. Istanbul'da da birebir bu projeyi kendisi ile de tartistik. Daha sonra sag olsun, prensip olarak 'Biz bunu Trabzon'da yapalim.' dedikten sonra bugün protokolünü imzaliyoruz." diye konustu.

Desteklerinden dolayi Cengiz Insaat firmasina ve eski bakanlardan Faruk Nafiz Özak'a tesekkür eden Zorluoglu, projenin hayirli olmasini diledi.

Cengiz Insaat firmasi adina konusan Kazim Cengiz de Trabzon'un kendileri için önem teskil eden bir kent oldugunu belirterek, Trabzon'a böyle bir eser kazandirdiklari için duydugu mutlulugu dile getirdi.

Cengiz, projenin bir yil içerisinde tamamlanarak kadinlarin hizmetine sunulacagini kaydetti.

Konusmalarin ardindan Zorluoglu ile Cengiz protokolü imzaladi.

Kaynak: AA