Sirnak'ta 'Kültür Söleni Ve Ses Yarismasi' Yari Finali Yapildi

Sirnak'ta Gençlik ve Spor Bakanligi organizasyonunda Valilik, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, belediye ve üniversitenin destekleriyle düzenlenen "Kültür Söleni ve Ses Yarismasi"nin yari finali gerçeklestirildi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü futbol sahasinda 10 gün önce baslayan ve 244 ses yarismacisinin katildigi yarismada son 16’ya kalan yarismacilar çeyrek finaldeki son 8’e girmek için kiyasiya mücadele etti.

Jüri üyeligini Sirnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Baskani Mehmet Yarka, sanatçi Oguz Aksaç, Sirnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ögretim üyeleri Doç. Dr. Günay Tuzkaya ve Doç. Dr Arif Möhsünoglu'nun, sunuculugunu ise Hüseyin Eker'in yaptigi yarisma TRT Kurdi ekranlarindan canli yayimlandi.

Programda konusan Vali Pehlivan, ses yarismasinin kentte olumlu karsilandigini, gençlerin yarismaya büyük ilgi gösterdigini söyledi.

Katilan yarismacilarin iyi performans sergiledigini ifade eden Pehlivan, sunlari kaydetti:

"Gençlerimizin ses yarismasina ilgisi bizi gerçekten sevindirdi. Türkiye'nin en genç iki ilinden biri olan Sirnak'ta çok yerinde bir kültür söleni oldu. Yarin da bunun futbol turnuvasi ayagi var, onun startini verecegiz. Yarismaya katilan bütün gençlerimizi kutluyorum. Bu ve benzeri faaliyetlerin ilimize yakistigini ve artarak devam etmesini temenni ediyorum."

Sirnak Belediye Baskani Yarka da son 2 yilda kentte faaliyet olarak birçok ilklerin yasandigini belirtti.

Kentin güzel etkinliklerin merkezi oldugunu belirten Yarka, "Kentte böyle güzel seslerin olmasi sevindirici. Bundan sonra daha güzel etkinlikler yapmak için hep beraber el ele verecegiz." dedi.

Ses yarismasina katilan Melike Cesur ise 244 kisi arasindan son 16’ya kaldigi için çok mutlu oldugunu, amacinin finale kalmak oldugunu belirtti.

Cesur, "Kültür söleninin burada yapilmasini çok dogru ve anlamli buluyoruz. Bizim için de iyi bir deneyim oldu. Organizasyonu saglayan herkese tesekkür ediyorum." ifadesini kullandi.

Yari finale kalan 8 yarismaci, en iyi ses olmak için yarisacak.

Programa, Sirnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Erkan, Sirnak Milletvekili Rizgin Birlik, AK Parti Il Baskani Ibrahim Halil Erkan ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA