Nevsehir'deki Asya Parlamenter Asamblesi 2. Baskanlik Divani Toplantisi Sona Erdi

APA Türk Grubu Baskani ve AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdogan: 'Iklim degisikligi ve çevresel faktörlerin hem Asya kitasini hem de dünyayi nasil etkiledigine yönelik bazi önergelerin sunulmasi gerektigini belirtip bu konuda ülkelerin görüslerini aldik. Bundan sonraki süreçte APA'nin tartistigi, konustugu konularin basinda iklim degisikligi ve çevresel konular gelecek'

Nevsehir'de düzenlenen, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) 2. Baskanlik Divani Toplantisi ve Temel Dokümanlar Çalisma Grubu Toplantisi sona erdi.

Ürgüp ilçesindeki bir otelin konferans salonunda iki gün süren toplantiya baskanlik eden APA Türk Grubu Baskani ve AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdogan, AA muhabirine degerlendirmede bulundu.

Erdogan, 15. kurulus yil dönümü olan APA'nin kurumsal yapi içinde, uluslararasi arenada daha aktif olmasi için çalismalar yürütüldügünü belirtti.

Ürgüp'teki toplantilarda tüzük ve yönetmeliklere yönelik çalisma yapildigini dile getiren Erdogan, üyelerin bu kapsamdaki fikir ayriliklari konusunda görüs alisverisinde bulundugunu ve uzlasma saglandigini ifade etti.

Toplantida, gündem disi konulara da yer verildigini anlatan Erdogan, söyle konustu:

"Istanbul Milletvekili Sayin Serap Yasar davetimiz üzerine toplantiya geldi. Avrupa'daki kayip göçmen çocuklarla ilgili rapor hazirlamisti. Bu degerli bir rapor ve bu alanda bir ilk. Hem Avrupa'daki kayip çocuklarin hem de bundan sonraki süreçlerdeki mülteci çocuklarin akibetinin belli olmasi açisindan çok kiymetli gördügümüz bir konuydu. Özellikle kadin milletvekillerimizin bu konuya ilgisi fazlaydi, kendisi de raporuyla ilgili bilgi verdi. Kayip çocuklarin büyük çogunlugu Asyali çocuklardan olusuyor, bu konuda destek olmalarini istedik. Bazi ülkelerin milletvekilleri kendi parlamentolarinda bu konuda çalisma yürüteceklerini söyleyip bizden de destek istediklerini belirttiler. Iklim degisikligi, çevresel faktörler bütün dünyanin gündeminde. APA'da iklim degisikligi ve çevresel faktörlerin hem Asya kitasini hem de dünyayi nasil etkiledigine yönelik bazi önergelerin sunulmasi gerektigini belirtip bu konuda ülkelerin görüslerini aldik. Bundan sonraki süreçte APA'nin tartistigi, konustugu konularin basinda iklim degisikligi ve çevresel konular gelecek."

Türkiye'nin yani sira Bahreyn, Birlesik Arap Emirlikleri, Endonezya, Iran, Filistin, Kuveyt, Pakistan ve Ürdün'den toplantiya katilan parlamenterler, yarin Kapadokya'daki çesitli tarihi ve turistik merkezleri ziyaret edecek.

Kaynak: AA