Kusadasi Belediyesi Imar Kanunu'na Aykiriliktan 5 Bin 224 Adet Cezai Islem Uyguladi

Kusadasi Belediyesi kaçak yapilasmayla mücadelesini sürdürüyor. Imara aykiri oldugu tespit edilen yapilara yönelik denetimlerini siklastiran Yapi Kontrol Müdürlügü son 2,5 yil içerisinde vatandaslardan gelen 62 bin 330 kaçak yapi ve ruhsata aykirilik evragini kayit altina alarak 5 bin 224’ü hakkinda cezai islem yapti. Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, “Kaçak yapilasma ile sonuna kadar mücadelemizi sürdürecegiz. Bu konuda hiç kimseye ayrimcilik yapilmasi söz konusu olmayacak” dedi.

Kusadasi Belediyesi Imar Kanunu'na Aykiriliktan 5 Bin 224 Adet Cezai Islem Uyguladi


Kusadasi Belediyesi Yapi Kontrol Müdürlügü, planli bir yapilasma için çalismalarini sürdürüyor. Bu kapsamda 1193 yapinin sahibine Imar Kanunu’nun 32 ve 42’nci maddelerine göre idari para ve uyari cezasi uygulayan Yapi Kontrol Müdürlügü ekipleri, kanuna aykiri oldugu tespit edilen 1282 yapiyi mühürledi. Ekipler ayrica Imar Barisi kapsaminda 1990 yapinin imara uygun hale getirilmesini sagladi.

Kusadasi Belediyesi Yapi Kontrol Müdürlügü ekiplerince 32 kaçak yapinin yikimi gerçeklestirilirken 338 binanin ise mülk sahipleri tarafindan yikilmasi saglandi. Öte yandan Yapi Kontrol Müdürlügü ekipleri tarafindan yapi ruhsati alinmadan veya ruhsata aykiri olarak bina yapan 389 kisi hakkinda Türk Ceza Kanunu’nun 184. maddesi kapsaminda suç duyurusunda bulunuldu.

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, kaçak yapilasmayla mücadeleyi sürdürdüklerini belirterek “Yapi Kontrol Müdürlügümüze bagli ekiplerimiz saha denetimleri ile kaçak yapilasmaya karsi çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Geçmiste uygulanan yanlis politikalar kentimizde çarpik yapilasmaya sebep olmus. Bizim temel amacimiz Kusadasi’ni daha modern ve estetik bir görünüme kavusturmak. Kentimizin imar planlari dâhilinde ve belirli bir düzen içerisinde gelisim gösterebilmesi için kaçak yapilasma ile sonuna kadar mücadelemizi sürdürecegiz. Bu konuda hiç kimseye iltimas geçilmesi, ayrimcilik yapilmasi söz konusu olmayacak” diye konustu.

Kaynak: İHA