Kartal Belediyesi Sanat Akademisi Yüz Yüze Egitimlerine Basladi

Kartal Belediyesi Sanat Akademisi, pandemi dolayisi ile uzun süredir egitimlerine online olarak devam eden genç yetenekler için yüz yüze egitimlerine basladi. Akademinin “Müzik” bölümünde 3 yillik egitimlerine devam eden ögrenciler, sosyal mesafe ve pandemi kurallarinin uygulandigi dersliklerde sezonun ilk provasini yapti.

Kartal Belediyesi Sanat Akademisi Yüz Yüze Egitimlerine Basladi


Kartalli çocuk ve gençlerin yetenekli olduklari sanat alaninda branslasabilmeleri, tercih ettikleri brans ile ilgili sanatsal görüslerini gelistirip yetkinlesebilmelerini saglamak amaciyla Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel’in öncülügünde faaliyetlerine devam eden Kartal Belediyesi Sanat Akademisi, pandeminin sebep oldugu aranin ardindan, yüz yüze egitimlerine yeniden basladi.



“Müzik Bölümü”nde 255 genç yetenek egitim aliyor

Akademinin “Müzik” bölümünü olusturan; piyano, gitar, çello, yan flüt, perküsyon, keman, viyola ve koro branslarinda 3 yillik bir egitimden geçen 7-15 yas araligindaki 255 ögrenci, pandemi kurallarina uygun olarak yapilan yüz yüze egitimlere basladi.



Sezonun ilk provasi ise Gençlik Senfoni Orkestrasi bransinda egitim alan ögrenciler ile yapildi. Ünlü keman virtüözü, besteci, akademisyen Prof. Dr. Cihat Askin’in müzik direktörlügünü yaptigi Gençlik Senfoni Orkestrasi’nin ilk dersi de yine Cihat Askin tarafindan verildi.



Pandemi sartlarinin müsaade ettigi ölçüde devam edecek olan egitimlerde ögrenciler ayrica verilen egitimlerin yani sira; masterclass, seminer programlari, ulusal-uluslararasi sanat yarismalari, sanat fuarlari gibi etkinliklere de katilabiliyor.
Kaynak: İHA