FETÖ'nün Sözde 'Ankara Bölge Sorumlusu' Tahliye Edildi

FETÖ’nün sözde ‘Ankara bölge sorumlusu’ oldugu iddia edilen Sükrü Yildirir, ‘silahli terör örgütü yöneticisi olmak’ suçundan yargilandigi davada tahliye edildi.

FETÖ'nün Sözde 'Ankara Bölge Sorumlusu' Tahliye Edildi


Fetullahçi Terör Örgütü’nün sözde ‘Ankara bölge sorumlusu’ oldugu iddia edilen tutuklu sanik Sükrü Yildirir’in ‘silahli terör örgütü yöneticisi olmak’ suçundan yargilanmasina devam edildi. Istanbul 24. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya tutuklu sanik Sükrü Yildirir, SEGBIS araciligiyla baglandi.

Durusmada, baska bir FETÖ davasindan yargilanan tutuklu sanik Orhan Inandi, SEGBIS araciligi ile baglanarak taniklik yapti. Önceki ifadesinde sanik Yildirir’in ‘Istanbul Besiktas Bölge Imami’ olduguna dair konustugu sorulan Inandi, “Sanigi buradan çikaramadim. Söyledigim seyi de hatirlamiyorum. Böyle bir ismi de hatirlamiyorum.” ifadelerini kullandi.

Tutuklu sanik Sükrü Yildirir ise savunmasinda, tahliyesini talep etti.

Durusmada görüsü sorulan Cumhuriyet savcisi, mevcut delil durumu ve örgüt içindeki konumu nedeniyle sanigin tutukluluk halinin devamini istedi. Mahkeme heyeti, sanik Sükrü Yildirir’i ‘ev hapsi’ ve ‘yurtdisina çikis yasagi’ seklinde adli kontrol hükümleriyle tahliye ederek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA