Çigli'de Atik Pil Toplama Kampanyasi Basladi

Çigli Belediyesi ile Tasinabilir Pil Üreticileri ve Ithalatçilari Dernegi Iktisadi Isletmesi (TAP), çocuklara ve gençlere atik pil toplama aliskanligi kazandirmak amaciyla 7 ay sürecek ödüllü atik pil toplama kampanyasinin startini verdi.

Çigli'de Atik Pil Toplama Kampanyasi Basladi
Çigli sinirlari içerisinde bulunan anaokullari, ilkokullar, ortaokullar ve liselere yönelik atik pil toplama kampanyasi baslatildi. Kampanyayla, atik pilleri kaynaginda ayristirarak çevreye zarar vermeyecek sekilde bertaraf etmek, ögrencilere çevre bilincini asilamak ve daha temiz ve yasanabilir bir çevreye sahip olunmasi amaçlaniyor.

Kampanya boyunca; 50 ile 249 kg atik pil toplayan okullara her 50 kg atik pil için içerisinde 1 adet futbol topu, 1 adet basketbol topu ve 1 adet voleybol topunun yer alacagi top seti hediye edilecek. 250 kg atik pil toplayan okullar ise 1 adet STEM Robotik Sistem Seti ile ödüllendirilecek. 30 Nisan 2022 tarihine kadar devam edecek olan kampanya kapsaminda toplanan piller, Çigli Belediyesi tarafindan TAP’a teslim edilecek. Ödül töreni 2022-2023 egitim ögretim yilinin basinda gerçeklestirilecek.

Baskan Gümrükçü: "Insani bir sorumluluk"

Gelecek nesillere yasanabilir bir gelecek birakmak için çevre ve doga dostu uygulamalara önem verdiklerini ifade eden Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, “Çevremizi ve dogamizi korumak yalnizca belediyeciligin geregi degil insani bir sorumluluk. Bu dogrultuda, Tasinabilir Pil Üreticileri ve Ithalatçilari Dernegi Iktisadi Isletmesi ile çok önemli bir kampanya baslattik. Kontrolsüz olarak çöpe atildiginda dogaya verdigi zarar bilimsel olarak kanitlanmis olan atik pillerin toplanmasi konusunda çocuklarimizda farkindalik ve aliskanlik yaratmayi amaçliyoruz. Kampanya sonunda okullarimiza güzel hediyelerimiz olacak. Okul yöneticilerinden ve ebeveynlerden çocuklarimizi kampanyaya katilma noktasinda tesvik etmelerini rica ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA