Baskan Ayhan Açiklamasi 'Kent Meydanini Sinop Halkinin Hizmetine Hep Beraber Sunacagiz'

SINOP – Sinop Belediye Baskani Baris Ayhan, devam eden Kent Meydani Projesi ile ilgili kamuoyunda yanlis bilinenlere açiklik getirdi.

Baskan Ayhan Açiklamasi 'Kent Meydanini Sinop Halkinin Hizmetine Hep Beraber Sunacagiz'
Kamuoyunda bilinen yanlislardan birinin belediye ait parsellerin TOKI’ye devredildigi yönünde oldugunu belirten Baskan Ayhan devrin geçici bir süreligine oldugunu proje tamamlandiginda geri verilecegini belirtti.

Eski dispanser binasinda yapilan is yeri insaatlarinin sehrin imar planlarinda yürütmeyi durdurma karari varken nasil yapildigina iliskin soruya da cevap veren Baskan Ayhan, insaat alaninin bu imar planlarinda degil Koruma amaçli imar plani sinirlari içinde oldugunu belirtti.

Sehrin koruma amaçli imar planinin da olmadigi ve su anda yapim asamasinda oldugunu belirten Baskan Ayhan, insaat ruhsati verilebilmesi için mevzuatlar dogrultusunda 2 kurumla yazismalar yaptiklarini belirtti.

Ayhan, Samsun Kültür Varliklari Koruma Bölge Kurulu ve Sinop Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ile yapilan yazismalarda insaat ruhsati verilmesinde bir sakinca olmadigi yönünde yazilar geldigini yasal bir mani olmadigini açikladi.

Bu yazismalar devam ederken müteahhit firmanin insaata basladigini belirten Baskan Ayhan mühürleme de dahil gerekli islemleri yaptiklarini belirtti.

Bu 2 kurumun gelen yazilari sonrasi ise müteahhit firmanin belediyeye ruhsat basvurusunda bulundugunu söyledi.

Su anda ruhsati vermeye mani bir durum olmadigini belirten Baskan Ayhan, firmanin burada çalisacak arkadaslarla ilgili birkaç evrakinin eksik olmasindan ötürü ruhsat verilmedigini ancak tamamlanmasinin ardindan ruhsat verilecegini ifade etti.

Projenin yapilmasini destekledigini belirten Baskan Ayhan, “Çünkü Sinoplu yillardan beri biliyorum ki tarihi kale surlarinin önünün açilmasini, burada bir kent meydani yapilmasini istiyor. Özellikle otel Meliha Kasim arazisinde otel yikildiktan sonra, buraya bir daha bina yapilmamasi burayi bütün Sinoplularin kullanabilecegi sekilde bir yesil alan olmasini bütün Sinoplularin destekleyecegini biliyorum. Projenin sirf kamulastirma maliyeti 30 milyon TL’nin üzerinde. Tabii, bir de projenin uygulanmasi ile ilgili bir maliyet var. Biz Sinop Belediyesi olarak bu maliyetleri tek basimiza yüklenip böyle bir projeyi hayata geçirebilecek bir bütçeye sahip degiliz. Bu anlamda Çevre ve Sehircilik Bakanligi böyle bir projeye girdiginde bizde destekledik. Belediyemize ait parselleri tahsis ettik. Onlari hayata geçirecekler sonra bunu belediyemize devredecekler. Biz de bu Kent Meydanini Sinop halkinin hizmetine hep beraber sunacagiz” dedi.

Kaynak: İHA