Antalya'da Kayinvalidesini Öldüren Sanik Için 'Haksiz Tahrik Indirimi' Istendi

Antalya’nin Serik ilçesinde dargin oldugu esiyle barismak için gittigi evde kayinvalidesini tabancayla vurarak öldürmek suçundan tutuklu bulunan Mahir Incedayi’nin (43) yargilanmasina baslandi. Manavgat 2’nci Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davanin 2’nci durusmasinda esas hakkinda görüsünü açiklayan savci, saniga verilecek cezada haksiz tahrik indirimi uygulanmasini istedi. Mahkeme, taraf avukatlarin esas hakkindaki görüse karsi savunmalarini hazirlamalari için durusmayi ileri bir tarihe erteledi.

Antalya'da Kayinvalidesini Öldüren Sanik Için 'Haksiz Tahrik Indirimi' Istendi
Serik’te 8-10 yaslarinda iki kiz çocuklari bulunan Mahir Incedayi ve esi Songül Incedayi arasinda yasanan anlasmazlik ve tartismanin ardindan evini terk eden Songül Incedayi Antalya’daki bir kadin siginma evine yerlesti. Mahir Incedayi 12 Ekim 2020 tarihinde Ömer Bal ve Musa Kaplan adli arkadaslarini yanina alarak konusmak ve esiyle barismalarina yardim istemek amaciyla Haskizilören Mahallesi’nde yasayan kayinpederi Süleyman Can’in evine gitti. Mahir Incedayi, Ömer Bal ile otomobilde otururken, Musa Kaplan, Süleyman Can ve esi Makbule Can’la evlerinin bahçesinde konusmaya basladi.

Bu sirada arabadan inen ve kayinvalidesinin kendisi hakkinda hakaret içeren sözlerini duyan Mahir Incedayi, tabancasiyla 8 el ates ederek kayinvalidesini öldürdükten sonra olay yerinden kaçti. Kisa bir süre sonra saklandigi evde jandarma tarafindan yakalanarak gözaltina alinan Mahir Incedayi sulh ceza hakimi tarafindan tutuklandi.

Manavgat Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan ve Manavgat 2’nci Agir Ceza Mahkemesi tarafindan kabul edilen iddianamede, olayin gelisimi ve cinayetin nasil islendigi ayrintili bir sekilde anlatilarak, sanik Mahir Incedayi hakkinda, Makbule Can’a yönelik ‘yakin akrabayi kasten öldürmek’ ve Süleyman Can’a yönelik ‘yakin akrabayi öldürmeye tesebbüs’ suçundan cezalandirilmasi talep edildi.

Manavgat Adliyesinde gerçeklesen davanin 2’nci Durusmasina tutuklu sanik Mahir Incedayi Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla bulundugu cezaevinden katilirken, taraflarin avukatlari, kardesleri ve 2 kizi salonda hazir bulundu.

Durusmada esas hakkinda görüsünü açiklayan Cumhuriyet Savcisi, Mahir ve Songül Incedayi çiftinin aralarinda yasanan tartisma üzerine Songül Incedayi’nin evi terk ederek bir siginma evine yerlestigini ve sanik Mahir Incedayi’nin da esinin anne ve babasiyla hem konusmak hem de kendilerinin baristirilmasini istemek için 2 arkadasiyla birlikte gittigini belirterek, “Barismayi gerçeklestirmek için eve giden Mahir Incedayi ve Ömer Bal araçta kalirken, Musa Kaplan, kayinvalide Makbule Can ve kayinpeder Süleyman Can’la konusmak için inerek evin bahçesine gidiyor. Musa Kaplan ve Makbule Can’in konusmasi sirasinda otomobilden inen Mahir Incedayi, kayinvalidesinin kendisine hakaret ettigini duyunca yaninda bulunan tabancayla 8 el ates ederek öldürdügü durusma sirasinda ve daha önceki ifadelerden anlasilmaktadir. Olay tasarlayarak ve planlayarak degil, bir anlik öfkeyle, haksiz tahrik altinda gerçeklesmistir” dedi.

Savci esas hakkindaki görüsünde Makbule Can’a yönelik suç nedeniyle saniga verilecek cezada haksiz tahrik indirimi yapilmasini, Süleyman Can’a yönelik ‘yakin akrabayi öldürmeye tesebbüs’ suçundan ise beraat verilmesini istedi.

Sikayetçilerin avukati ise savcinin esas hakkindaki görüslerine katilmasinin mümkün olmadigini söyleyerek, “Cezada haksiz tahrik indiriminin uygulanmasini istemiyoruz. Sanik sulh ceza hakimine verdigi ifadede arabaya bindiklerinde torpido gözünde bulunan silahi alip beline taktigini itiraf etmistir. Burada öldürme kasti oldugu çok açiktir” diye konustu.

Tahliye talebinde bulunan sanik avukati ise “Müvekkilimin 8 ve 10 yaslarinda 2 kiz çocugu bulunmaktadir. Bu çocuklar su anda durusma salonundadir ve yaklasik 1 yildir babalarini görmemislerdir. Bu çocuklar akrabalarinin yaninda kalmaktadir. Karar verilinceye kadar müvekkilimin en kati adli kontrol uygulamasiyla, gerekirse ev hapsi dahil cezaevinden tahliye edilmesini talep ediyorum” dedi.

Mahkeme baskaninin savcinin esas hakkindaki görüsüne bir diyeceginin olup olmadigini sormasi üzerine Sanik Mahir Incekara, “Benim 8 ve 10 yaslarinda iki kizim var. Tahliye talep ediyorum. Yüce adaletinize ve vicdaniniza siginiyorum” dedi.

Mahkeme, sanigin tahliye talebini reddederek, taraf avukatlarin esas hakkindaki görüse karsi savunmalarini hazirlamalari için durusmayi ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA