Afyonkarahisar'daki Kazada Minibüsün Emniyet Kemeri Olmadigi Iddia Edildi

Afyonkarahisar'in Iscehisar ilçesindeki trafik kazasinda, servis minibüsünün emniyet kemeri olmadigi iddia edildi.

Kazada hayatini kaybeden Ismail ve Nisa Eser'in amcasi Ahmet Eser, gazetecilere yaptigi açiklamada, aracin yolcu koltuklarinda emniyet kemeri olmadigini söyledi.

Aracin kapisinin iple bagli oldugunu belirten Eser, "Koltuklarda kemer olmadigi ve servis aracinin kapisinin iple baglandigi dogrudur. Gördüm. Araçta bir hostes olsaydi o kapiyi ögrenci kapatmazdi. Milli Egitim Müdürüne gittim 'Idare edeceksiniz, araba yok.' dedi. Çocuklarimizi kaybettik. Simdi idare ettik. Aracin, servis araci belgesi yok. Servis araci, mermer fabrikalarina servis çekiyor. Kötü minibüsle de ögrenci tasiyor." diye konustu.

Eser, "Daha önceden bunu soföre söyledim. 'Bu aracin kapisi böyle. Emniyet kemeri yok, sen arabayi hizli kullaniyorsun. Bu çocuklarin basina bir sey gelecek.' diye. Bana 'Bir çocuk sizde mi var?' dedi." ifadelerini kullandi.

Ismail ve Nisa Nur'un annesi Sema Eser de aci haberi alir almaz olay yerine gittigini kaydetti.

Kazada çocuklarini kaybettigini, esinden ögrendigini anlatan Eser, sunlari kaydetti:

"Servis araci kaza yapmis, çocuklarimiz. Ben de o anda yikildim. Buradan araba buldum ama o an çocuklarimi göstermediler. Orada da yikilmisim, helikopterle beni hastaneye yetistirdiler, ilaç verdiler. Araçta emniyet kemeri olmadigini, oglum Ismail kazadan bir hafta önce söyledi. Kemerleri filan yok. Sadece soförün var her halde bilemiyorum, onu da takmamis. Kapisi kirikmis, ondan kopmasin, çikmasin diye kapiyi, baglamislar. Iple baglamislar. Rahmetli Ismail'im bir hafta evveli 'Kirik kapisi bagli' dedi. 'Ileriye oturun hiç kipirdamayin.' diye söyledim ben evladima. Bu olay pazartesi oldu."

- Olay

Iscehisar ilçesine bagli Çatagil köyü yakinlarinda ilkokul ögrencilerini tasiyan A.S. (53) idaresindeki 03 UU 567 plakali minibüs, 11 Ekim'de sabah saatlerinde devrilmis, kazada ögrencilerden Ismail (11), Nisa (14) ve Teslime Eser (13), Melisa Demirel (14) ile Damla Duran (11) hayatini kaybetmis, yaralanan 5 ögrenci hastanelere kaldirilmisti.

Kazadan yara almadan kurtulan sürücü A.S, tutuklanmisti.

Kazada hayatini kaybeden 5 ögrenci yan yana defnedilmisti.

Kaynak: AA