'ACROB IKA'lar Her Türlü Hava Ve Arazi Sartlarinda Güvenlik Güçlerimizin Minik Yardimcilari Olacaklar'

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, güvenlik güçlerinin ihtiyaçlari dogrultusunda gelistirilen insansiz kara araçlarindan (IKA) ACROB’un detaylarini açikladi.

'ACROB IKA'lar Her Türlü Hava Ve Arazi Sartlarinda Güvenlik Güçlerimizin Minik Yardimcilari Olacaklar'
Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, Türk savunma sanayiinin otonom alanlarda ilerlemesini sürdürecegini belirterek, bu kapsamda gelistirilen insansiz kara araçlarinda (IKA) da gelistirmelerin sürdürüldügünü kaydetti.

Bu kapsamda gelistirilen ACROB IKA hakkinda IHA muhabirine açiklamalarda bulunan Demir, “Güvenlik güçlerimizin ihtiyaçlari dogrultusunda her seviyede insansiz kara araçlarimizi gelistirmeye ve hizmete sunmaya devam ediyoruz. Baskanligimiz projesi olarak Elektroland firmasi tarafindan yerli olarak gelistirilen ACROB insansiz kara araci da güvenlik güçlerimizin kullanimina giren IKA’larimizdan biri. ACROB IKA’lar, her türlü hava ve arazi sartlarinda ve degisik görüs kosullarinda güvenlik güçlerimizin minik yardimcilari olacaklar” ifadelerini kullandi.

“KESIF/GÖZETLEME/DURUMSAL FARKINDALIK KAPASITESI YURTDISI MUADIL ARAÇLARA GÖRE FARK OLUSTURACAK SEVIYELERE ULASIYOR”

Yerli ve milli imkanlar ile gelistirilen ACROB’un Türk savunmasi için çok önemli hizmetlerde bulunacagini belirten Demir, “Kuyruk bölümü de dahil olmak üzere toplam üç kamerasi ile kesif/gözetleme fonksiyonuna sahip ACROB IKA, sirtta kolayca tasinabiliyor. ACROB, zorlu arazi sartlarinda özellikle kulaç hareket sistemiyle yüksek hareket kabiliyeti, hiz ve atiklik yetenegi ile öne çikiyor. Gelisen teknoloji ile edinilen tecrübeler isiginda sürekli operasyonel kabiliyeti gelistirilmekte olan ACROB araci, dayanikli gövde yapisi ile uzun mesafelere atilabilme özelligi, artirilmis ve 180 derece dönüs yetenegi bulunan kuyruk bölümüne eklenen kamera sayesinde kesif/gözetleme/durumsal farkindalik kapasitesi yurtdisi muadil araçlara göre fark olusturacak seviyelere ulasiyor” diye konustu.



“ÜLKEMIZ ENVANTERI HARICINDE 3 ÜLKENIN DAHA GÜVENLIK KUVVETLERI ENVANTERINE DAHIL OLDU”

Türk savunma sanayiinin ihracat kaleminde de oldukça basarili adimlar attigini ve artik bu alanda önemli ülkelerden biri haline geldigini kaydeden Demir, “Baskanligimiz himayesinde gerçeklestirilen gelistirme ve kalifikasyon faaliyetleri sonucunda ülkemiz envanteri haricinde 3 ülkenin daha güvenlik kuvvetleri envanterine dahil olan ACROB aracinin gelisen teknoloji seviyesine uyumlu olarak gelistirilmesi ve görev/harekat alaninin genisletilmesine yönelik çalismalarimiz devam ediyor” açiklamasinda bulundu.

(Utku Simsek/IHA)
Kaynak: İHA