Mitsuba Otomotiv Fabrikasi'nda Isten Çikarilan Isçiler Tazminatlarina Kavusacak

Kocaeli Mitsuba Otomotiv Fabrikasi’nda tazminatsiz olarak isten çikarilan 9 isçi için is arkadaslari, kendilerini fabrikaya kilitleyerek tekrardan ise alinmalari için eylem baslatmisti. Isçilerin eylemi neticesinde fabrika geri adim atarak 9 isçinin tazminatini verecegini duyurdu.

Mitsuba Otomotiv Fabrikasi'nda Isten Çikarilan Isçiler Tazminatlarina Kavusacak


Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesi’de bulunan Mitsuba Otomotiv Fabrikasi’nda 9 isçi tazminatsiz olarak isten çikarildi. Arkadaslarinin hakkini aramak için DISK’e bagli Birlesik Metal-Is Sendikasi’nda örgütlenen isçiler, Fabrika önünde ve içerisinde eyleme basladi.

Is arkadaslarinin tekrardan ise alinmasini isteyen isçiler, kendilerini fabrikaya kilitledi. Arkadaslarinin ise alinmamasi halinde isi terk edeceklerini söyleyen isçiler, sloganlar atarak eylemlerini saatlerce sürdürdü. Isçilerin eylemini dikkate alan fabrika yönetimi 9 isçinin tazminatini verecegini duyurdu. Büyük sevinç yasayan isçiler, eylemlerini bitirirken Birlesik Metal-Is Sendikasi fabrika yönetimi ile sorunlarin çözülmesi için masaya oturdu.
Kaynak: İHA