Kastamonu'da Esentepe Mahalle Konagi Tamamlandi

Mahalle kültürünün yasatilmasi adina Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. R. Galip Vidinlioglu’nun attigi adimlardan biri olan Mahalle Konaklari projesinin ilki tamamlandi. Mahalle Konaklari projesinin mahalle kültürünün yasatilmasi adina büyük önem tasidigini her firsatta söyleyen Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, “Esentepe Mahalle Konagi’mizi tamamladik. Mahallemize ve ilimize hayirli ugurlu olsun” dedi.

Kastamonu'da Esentepe Mahalle Konagi Tamamlandi


Mahalle Konaklari’nin mahalledeki dayanismayi da arttiracaginin altini çizen Baskan Vidinlioglu, teknolojinin gelisimiyle birlikte mahalle kültüründen uzaklasilmaya basladigini, bizi biz yapan degerlerin en önemlisinin toplumsal birlikteligimiz oldugunu, bu dogrultuda ise Mahalle Konaklari’nin önemli bir islevi olacagini söyledi.



Baskan Vidinlioglu, söyle konustu:

“Çocuklarimiz teknoloji ve yasanan salgin sonucu bir birleriyle oynama aliskanligindan uzaklasti. Yine birlikte is yapma aliskanliklarimiz eskiden çok kuvvetliydi. Imece usulü vardi. Simdi mahalle kültürümüz bizim için çok önemli. Bizi biz yapan degerlerimize sahip çikmaliyiz. Mahalle Konaklarimiz ile amacimiz bu birlikteligi ve bu kültürü daha da kuvvetlendirmektir. Esentepe Mahalle Konagi’mizi hizla tamamladik. Esentepe Mahallemize ve ilimize hayirli olsun. Belirledigimiz plan çerçevesinde mahalle konaklarimizi sehrimize kazandirmaya devam edecegiz. Projelerimizi mahalle sakinlerimiz ile yaptigimiz istisareler sonucunda hazirliyoruz. Burada hemsehrilerimizin fikirleri bizler için çok önemli. Esentepe Mahalle Konagi’miz 300 metrekare alan üzerine insa edildi ve 180 metrekare kapali alana sahip. Zemin katinda muhtarlik hizmetleri birinci katta ise mahalle halkimizin özel günlerinde kullanabilecegi çok amaçli salon var. Yine proje çerçevesinde mutfak ve asansör sistemi de binamizda yer aliyor”
Kaynak: İHA