Izmir'de Bosanma Asamasindaki Esini Biçakla Agir Yaralayan Saniga 18 Yil Hapis Cezasi

Müsteki Aycan K: “Bu cezayi hak etmisti. Dilerim tüm insanlar için bu karar örnek olur ve kimse bunu yapmaya cesaret edemez”

Izmir'de bosanma asamasinda oldugu esini, vücudunun çesitli yerlerinden biçakla agir sekilde yaraladigi iddiasiyla yargilanan saniga "esi kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan 18 yil hapis cezasi verildi.

Karsiyaka 2. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya tutuklu sanik Burak K, bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildi.

Durusmada taraf avukatlari, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati, Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu sözcüsü ile müsteki Aycan K. yer aldi.

Aycan K’nin avukati eylemin tasarlanarak islendigi kanaatinde olduklarini belirterek "Bu nedenle kasten ese yönelik tasarlayarak öldürmeye tesebbüs suçundan sanigin agir sekilde cezalandirilmasini istiyoruz." dedi.

Sanik avukati ise müvekkilini eylemin bir anlik cinnet haliyle gerçeklestigini belirterek "Müvekkilin öldürme kasti yoktur. Suç agir haksiz tahrik ile islenmistir." seklinde savunma yapti.

- Heyet, indirim uygulanmasina yer olmadigina karar verdi

Mahkeme heyeti son sözlerin ardindan açikladigi kararinda, sanigin esi Aycan K’ye yönelik “esi kasten öldürmeye tesebbüs” suçundan önce agirlastirilmis müebbet hapis cezasi ile cezalandirilmasina karar verdi.

Sanigin eyleminin tesebbüs asamasinda kalmasindan dolayi 18 yil hapis cezasi ile cezalandirilmasini kararlastiran heyet, haksiz tahrik maddesinin uygulanmasina yer olmadigina ve sanigin durusmadaki hali, suçtan sonraki davranislari gözetilerek indirim uygulanmamasina karar verdi.

- "Karardan mutluyum"

Durusma sonrasi gazetecilere açiklama yapan Aycan K. 1 yildir mücadele verdigini ve bu süreçte destekçisinin çok fazla oldugunu belirtti.

Adaletin yerini buldugunu ve karardan mutlu oldugunu dile getiren Aycan K, "Sükürler olsun sanik agir bir ceza aldi. Bu cezayi hak etmisti. Dilerim tüm insanlar için bu karar örnek olur ve kimse bunu yapmaya cesaret edemez." dedi.

Kararin sevindirici oldugunun altini çizen Aycan K'nin avukati "Sanik 18 yil hapis cezasi aldi. Açiklanan mütalaada sanigin cezadan alt sinirdan uzaklastirilarak cezalandirilmasi istenmisti. Istenilen de oldu. Bugün itibariyla mahkeme, alt sinirdan uzaklasarak bir cezaya hükmetti. Karar bizim için sevindiricidir. Hiçbir kadinin yalniz yürümesine müsaade etmeyecegiz." diye konustu.

Izmir'de 3 Kasim 2020'de Burak K, bosanma asamasindaki esini, çesitli yerlerinden biçaklayarak agir yaralamisti. Aycan K. kaldirildigi hastanede tedavi altina alinmisti. Tutuklanan Burak K. hakkinda "esi kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan dava açilmisti.

Kaynak: AA