Bakan Varank, Tacikistan'da Türk Is Insanlariyla Bir Araya Geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 11. Dönem Toplantisi dolayisiyla geldigi Tacikistan'in baskenti Dusanbe'de Türk is insanlariyla istisare toplantisi gerçeklestirdi.

Toplantiya, Türkiye'nin Dusanbe Büyükelçisi Emre Zeki Karagöl, KOSGEB Baskani Hasan Basri Kurt, Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) Baskani ve Dis Ekonomik Iliskiler Kurulu (DEIK) Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ismail Gülle, Anadolu Aslanlari Isadamlari Dernegi (ASKON) Genel Baskani Orhan Aydin, DEIK Türkiye-Tacikistan Is Konseyi Baskani Cihangir Fikri Saatçioglu, Istanbul Tekstil ve Hammaddeleri Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Öksüz ve Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Avrupa Birligi ve Dis Iliskiler Genel Müdürü Mustafa Erdogan da katildi.

Tacikistan ile Türkiye'nin ekonomik ve ticari alanda is birligi firsatlarinin görüsüldügü toplantida, Türk is insanlarinin ülkede karsilastigi pazar, lojistik ve finansmana erisim gibi sorunlariyla bunlara iliskin çözüm önerileri de ele alindi.

- Ticari diplomasi sürecek

Bakan Varank, yarin ise Türk-Tacik Is Forumu ile KEK 11. Dönem Toplantisi'na katilacak.

Ayrica Varank, Tacikistan Basbakani Kohir Rasulzoda, Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakani Sherali Kabir ve Ekonomik Kalkinma ve Ticaret Bakani Zavqiamin Zavqizoda ile görüsmeler gerçeklestirecek.

Öte yandan, Türkiye ile Tacikistan arasinda, KOBI'ler alaninda is birligine yönelik Mutabakat Zapti ile KEK 11. Dönem Protokolü imzalanacak.

Kaynak: AA