ABD Disisleri Bakanligi Açiklamasi 'NATO Müttefikimiz Türkiye'ye Sinir Ötesinden Yapilan Saldirilari Kiniyoruz'

ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ned Price, F16'larla ilgili bir soru üzerine, savunma alanindaki askeri satislarla ilgili Kongreye bildirim yapilana kadar herhangi bir yorumda bulunmayacaklarini söyledi.

ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ned Price, "NATO müttefikimiz Türkiye'ye sinir ötesinden yapilan saldirilari kiniyoruz. Suriye'de öldürülen iki Türk polisinin ailelerine bassagligi diliyoruz." açiklamasini yapti.

Price, günlük basin brifinginde terör örgütü YPG/PKK tarafindan Türkiye'ye yönelik saldirilari degerlendirdi.

Price, YPG/PKK'nin adini zikretmeden "NATO müttefikimiz Türkiye'ye sinir ötesinden yapilan saldirilari kiniyoruz. Suriye'de öldürülen iki Türk polisinin ailelerine de bassagligi diliyoruz." ifadelerini kullandi.

ABD'li sözcü, "Ateskes bölgelerine tüm taraflarin riayet etmesi, Suriye'de istikrarin güçlendirilmesi ve siyasi çözüm için çalisilmasi önemlidir." degerlendirmesinde bulundu.

Price, "Türkiye bizim önemli bir NATO müttefikimiz ve terörle mücadeleden Suriye'de çatismanin sona erdirilmesine kadar birçok alanda ortak çikarlarimiz var. Suriye politikasi konusunda Ankara ile yakin istisare halinde olmaya devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

Öte yandan Price, F-16'larla ilgili bir soru üzerine, savunma alanindaki satislarla ilgili Kongreye bildirim yapilana kadar herhangi bir yorumda bulunmayacaklarini söyledi.
Kaynak: AA