Bakan Kurum Çevre Ve Sehircilik Bakanliginin Isim Degisikligini Degerlendirdi Açiklamasi

'Türkiye'yi küresel iklim degisikligiyle mücadelenin en önemli aktörü yapacagiz' 'Iklim Degisikligi ve Uyum Koordinasyon Kurulumuzun uhdesinde, tüm sektör temsilcilerimiz, sivil toplum kuruluslarimiz ve aziz milletimizle el ele vererek Cumhurbaskanimizin açikladigi yesil kalkinma hamlemizi güçlendirecek ve 2053 net sifir emisyon hedefimizi basaracagiz'.

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Türkiye'yi küresel iklim degisikligiyle mücadelenin en önemli aktörü yapacaklarini, 2053'e yönelik net sifir emisyon hedefine ulasacaklarini bildirdi.

Kurum, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in karariyla Çevre ve Sehircilik Bakanliginin isminin Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi olarak degistirildigine isaret etti.

Degisiklikle birlikte kurulan Iklim Degisikligi ve Uyum Koordinasyon Kurulu ile Iklim Degisikligi Baskanliginin ülke, millet ve gelecek nesiller için hayirli olmasini dileyen Kurum, "Ortak evimiz dünyamiz için alinan devrim niteligindeki bu yeni karar, egitimden kültüre, ekonomiden tarim, sanayi ve sehircilige kadar tüm alanlarda derin degisimlere sebep olan iklim degisikligiyle mücadelemizin gücüne güç katacak." degerlendirmesinde bulundu.

Kurum, çevreye saygili, iklim dostu sehircilik sloganiyla iklim degisikligiyle uyum politikalarini daha da etkinlestirerek gelistireceklerini, bu alanda Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini artiracaklarini, gelecegin küresel firsatlarini degerlendireceklerini vurguladi. Bakan Kurum, sunlari kaydetti:

"Iklim Degisikligi ve Uyum Koordinasyon Kurulumuzun uhdesinde, tüm sektör temsilcilerimiz, sivil toplum kuruluslarimiz ve aziz milletimizle el ele vererek Cumhurbaskanimizin açikladigi yesil kalkinma hamlemizi güçlendirecek ve 2053 net sifir emisyon hedefimizi basaracagiz. Cumhurbaskanimizin liderliginde, daha adil bir dünyanin mümkün olduguna dair sarsilmaz inancimizla, mazlumun, magdurun ve hakkin yaninda durarak Türkiye'yi küresel iklim degisikligiyle mücadelenin en önemli aktörü yapacagiz."

Kurum, sürecin basindan bu yana gösterdikleri hassasiyet nedeniyle Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay'a, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli'ye, Paris Anlasmasi'ni oy birligiyle onaylayan TBMM ile millete sükranlarini sundu.
Kaynak: AA