(ÖZEL) 10 Yasindaki Emirsah'i Okul Sevgisi Konusturdu

Sultangazi’de 2 yasindayken kas hastasi oldugu anlasilan ve hastaliginin ilerlemesi nedeniyle yürüyemeyen 10 yasindaki Emirsah, ögretmeni ve sinif arkadaslarinin sevgisi ile yeniden konusmaya basladi.

(ÖZEL) 10 Yasindaki Emirsah'i Okul Sevgisi Konusturdu
Istanbul Sultangazi’de yasayan 125. Yil Ilkögretim Okulu 4. sinif ögrencisi 10 yasindaki Emirsah Durmaz’in, 2 yasindayken bacaklarinda olusan sismeler nedeniyle götürüldügü hastanede (DMD) kas hastasi oldugu anlasildi. Hastaliginin ilerlemesi nedeniyle yürüyemez hale gelen ve dis dünyaya kapanan Durmaz, ailesi haricinde ise kimseyle konusmamaya basladi.

Okullarin yüz yüze egitime yeniden baslamasi ile sinif ögretmeni Ömer Baltas’in özel olarak ilgi gösterdigi Durmaz, arkadaslarinin da sevgisi ile tekrar konusmaya basladi.



Alkislar esliginde derse basliyorlar

Sinif baskani olarak atanan ve her sabah okul girisinde kendisini karsilayan ögretmeni ile sinifa giren Durmaz’i arkadaslari sloganlar ve alkislar esliginde karsiliyor. Teneffüs saatlerinde ise tekerlekli sandalyesini adeta taht gibi tasiyan arkadaslari, "Emirsah padisah" seklinde sloganlar esliginde bahçeye çikarip birlikte oyunlar oynuyor.

18 yillik egitimci olan Ömer Baltas, "Emirsah okulda normalde hiç konusmuyordu zamanla ilgi ve sevgi ile konusmaya basladi benimle halen konusmuyor ancak sinif arkadaslari ile kulaktan kulaga konusmaya basladi.

En son sirtim dönükken sesini duydum döndügümde ise hemen sustu artik yavas yavas konusmaya basladi bu bizim için güzel bir gelisme. Kendisini bütün etkinliklere katmaya çalisiyorum çesitli oyunlar oynatiyorum ve hiçbir oyundan geri birakmiyorum bazi oyunlari ise ona uyarliyor ya da uyarlamak zorunda kaliyorum müzik derslerinde ise onu da koroya dahil ediyorum belki diliyle söylemiyor ama yüreginden söyledigine eminim. Okul giris çikislarinda ya da teneffüse çikarken onu onure edecek sekilde çocuklara ‘Emirsah padisah’ seklinde sloganlar attiriyorum ve bu onun çok hosuna gidiyor. Tekerlekli sandalyesinin onun tahti oldugunu söylüyorum gülüyor ve tebessüm ediyor ancak ileride benimle de konusacagina eminim" diye konustu.



“Ömer hocanin sayesinde konusmaya ve çocuklara uyum saglamaya basladi”

Anne Halise Durmaz ise, "Emirsah 2 yasinda iken bacaklarinda sislik olustu doktora götürdük (DMD) kas hastasi oldugu anlasildi. 2 yasindan bu yana tedavi görüyor su anda ise yürüyemiyor okula götürüp getirme konusunda zorlaniyoruz. Evde iken çok konusan bir çocuk ama okula geldigi zaman çok sessiz oluyor kimseyle konusmuyor. Ögretmeninin ilgisi sayesinde yeni yeni biraz asmaya basladik. Ilk basta arkadaslari onu konusamiyor saniyorlardi. Ama normalde çok konusan bir çocuk, Ömer hocanin sayesinde konusmaya ve çocuklara uyum saglamaya basladi, oyun oynamaya basladi.

Beden derslerinde falan çok ilgileniyor hocasi onunla 8 yasina kadar aksayarak da olsa yürüyordu. Ama su anda tamamen yürüyemiyor hastaligi ilerlediginden dolayi. Tekerlekli sandalyesi var ama birilerinin yardimi olmadan merdiven çikartamiyorum rahat dolasamiyor korkuyorum sandalyesini çocuklar devirir diye çok hizli sürüyorlar. Akülü arabasi olsa daha iyi olurdu kendi basina dolasmak istiyor her yere gitmek istiyor ama bir yere gidemiyor" diye konustu.

Kaynak: İHA