Haber Arşivi

Cahit Berkay'dan CHP'den istifa eden vekillere tepki!

CHP'nin politikalarını eleştirip Muharrem İnce'nin partisine katılmak için istifa eden 3 vekile Cahit Berkay "Size oy verenleri enayi yerine koydunuz" dedi.

30 Ocak 2021 Cumartesi   16:36:24

Putin'den Yunanistan'a soğuk duş!

Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıran ve silahlanmaya devam eden Yunanistan, 25 Mart Bağımsızlık Günü törenlerine davet ettiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den aldığı "olumsuz" yanıt, ülkede hayal kırıklığı yarattı. Yunan medyası Putin'in tavrını gazetelerin ön sayfasına taşıdı. Yunan medyası Putin'in tavrına ilişkin “Ama şimdi ne değişti? Rusya’da Yunanistan’ın duruşuyla ilgili hayal kırıklığı var mı? Unutmayalım ki Atina, Washington’a oldukça epey üs vermiş olan ABD savaş arabasına bağlı" ifadeleriyle değerlendirdi. Ta Nea gazetesi web sitesinde yayınladığı haberinde "Çıkarlar çok büyük. Jeopolitik olarak, Amerika ve Rusya arasında neredeyse doğrudan çatışmaya kadar gidebilir. Sadece Yunanistan ile sınırlı değiller" yorumunda bulundu. Atina yönetiminin, 25 Mart Bağımsızlık Günü kutlamalarına ilişkin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in oğlu Galler Prensi Charles da bulunuyor.

30 Ocak 2021 Cumartesi   15:44:55

Resmi Gazete'de yayınlandı! Azerbaycan'la vizelerin kalkmasına bir adım kaldı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 10 Aralık 2020'de müjdesini verdiği Azerbaycan'a vizesiz seyahate imkan tanıyan düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı. Uygulamanın başlaması artık sadece başlama tarihi belirlenecek.

30 Ocak 2021 Cumartesi   15:15:17

Aliyev'den Erdoğan'a tebrik!

Azerbaycan'ın Ermenistan işgalinden kurtardığı Dağlık Karabağ'da ateşkesin gözlemlenmesi kapsamında kurulan Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi faaliyetlerine başladı. Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk-Rus ortak gözlem merkezinin açılışı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etti.

30 Ocak 2021 Cumartesi   15:10:41

Başkan Erdoğan'dan önemli kabul!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, mevkidaşları Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo ve Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile bir araya geldi.

30 Ocak 2021 Cumartesi   14:30:26

Dağlık Karabağ'daki Türk-Rus ortak merkezi ilk kez görüntülendi!

Dağlık Karabağ’da sağlanan ateşkesi gözetlemek için Türkiye ve Rusya’nın kurduğu Ortak Merkez’in bugün faaliyete başladı. Ortak gözetleme merkezinden ilk görüntüler geldi.

30 Ocak 2021 Cumartesi   13:58:42

LGBTi+ kulübünde yapılan aramadan PKK propagandası çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin yürütülen soruşturmada Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübü ile Boğaziçi Üniversitesi LGBTi+ Kulübünde yapılan arama polis kamerasına yansıdı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Boğaziçi Üniversitesi LGBTi+ Kulübünde yapılan aramada; PKK terör örgütü amblemli ve propaganda içerikli yasaklanmış bir kitap, LGBTİ bayrakları ile eylemlerde kullanılan çeşitli afiş ve pankartlar ele geçirilmiştir." denildi.

30 Ocak 2021 Cumartesi   13:40:11

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden tarife zammı!

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü, Körfez içi sefer saatlerini yeniden düzenledi. Araba vapuru ücretlerinde artışa gidilirken, indirimli saat uygulamasına da son verildi. Yeni tarifeler, 1 Şubat Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

30 Ocak 2021 Cumartesi   13:14:32

Dışişleri'nden BM'ye 'Kıbrıs' tepkisi!

Dışişleri Bakanlığı: "(Kıbrıs’ta konuşlu BM Barış Gücü Misyonu’nun görev süresinin uzatılmasına ilişkin) BM Güvenlik Konseyi'nin elli yılı aşkın süredir çözümü mümkün kılmayan iki kesimli, iki toplumlu federasyonda ısrar etmesi ve esasen Ada’daki iki tarafın üzerinde uzlaşı sağlaması gereken çözüm hakkında peşin hüküm vermesi kabul edilemezdir."

30 Ocak 2021 Cumartesi   13:04:19

Dijital zorbalığa geçit yok! Türkiye WhatsApp'tan bilgi ve belge talep etti

Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Faruk Bilir, hakkında inceleme başlatılan WhatsApp'tan tebligat yapılarak bilgi ve belge talep edildiğini bildirdi. Faruk Bilir, "WhatsApp'a tebligat yapıldı, bilgi ve belge talep edildi. Sürecin takipçisiyiz." dedi. WhatsApp, 4 Ocak'ta "gizlilik ilkesi"ni güncellemiş ve kullanıcılarına güncellenen ilkeleri kabul etmeleri için bildirim yollamıştı. Hesap bilgileri, mesajlar, konum bilgileri gibi birçok verinin Facebook'a ait şirketlerle paylaşılmasını içeren yeni koşulların onayı için kullanıcılara 8 Şubat'a kadar süre vermişti. WhatsApp, yeni koşulların kabul edilmemesi durumunda uygulamanın kullanılamayacağını belirtmişti.

30 Ocak 2021 Cumartesi   12:31:50

Hakkari'de yaşayan 9 yaşındaki Hira'nın Anıtkabir'i görme isteğini Mehmetçik gerçekleştirecek

Hakkari'de yaşayan inşaat ustası mehmet Şerif Karahan, Anıtkabir'i görmek isteyen 9 yaşındaki kızı Hira Karahan için 10 gün süren çalışmayla kardan Anıtkabir ve aslanlı yolu yaptı. Bu durum dün çok konuşulunca Milli Savunma Bakanlığı harekete geçti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın talimatıyla Yüksekova 3’üncü Piyade Tümen Komutanlığı'ndaki askerler Hira'yı ziyaret etti. Baba Mehmet Şerif Karahan'ı ve Hira'yı Anıtkabir'i gezdirmek için Ankara'ya davet etti.

30 Ocak 2021 Cumartesi   12:13:30

Sızma girişimindeki 3 terörist etkisiz!

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgesine sızma girişiminde bulunan 3 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

30 Ocak 2021 Cumartesi   12:11:34

CHP'den istifa eden vekilden partisine hodri meydan: Oylayalım, kabul edilmez ise vekillikten de istifa edeceğim...

CHP'den istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, kişisel Twitter hesabından dikkat çeken açıklamalar yaptı. Çelebi, partisine önerdikleri ancak kabul görmeyen maddelerin 1.2 milyon CHP üyesince oylanmasını istedi. Çelebi iddialı ifadeler kullandı, "Bu konuları 1,2 milyon üye ile parti içi referanduma götürelim(elektronik) kabul görmezse milletvekilliğinden de istifa edeceğim." dedi. Çelebi, istifası sırasında partisini Atatürk diyememek ile suçlamış, "Yanlışları görüp susabilirdim. Bunu size yapamam. Bunu kendime yapamam. Cumhuriyetimize ve milletimize bunu yapamazdım. Tarafım 29 Ekim ruhudur." demişti.

30 Ocak 2021 Cumartesi   12:11:12

Kar, sağanak ve fırtına uyarısı!

Ülke genelinde yapılan hava durumu analizlerinin ardından, Artvin çevreleri dışında birçok ilde kar ve sağanak yağış bekleniyor. Uzmanlar, İstanbul için de karla karışık yağmur tahmininde bulundu.

30 Ocak 2021 Cumartesi   12:06:51

İhracatçıya yeni destek!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "İhracatçılarımızın özellikle de küresel ticarette yüksek potansiyel arz eden ülkelerdeki faaliyetlerine ilave destekler sağlıyoruz. Hedef ülke/sektör yaklaşımımız kapsamında 5 puan ilave destek sağlamamıza imkan sağlayan Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazetede bugün yayımlandı." açıklamasında bulundu.

30 Ocak 2021 Cumartesi   12:02:28

Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe-i Muazzama'ya büyük saygısızlık: 5 LGBT sapkını gözaltına alındı

Daha önce DHKP-C marşı eşliğinde halay çeken grupların sahneye çıktığı Boğaziçi Üniversitesi'nde bu kez Kabe fotoğrafı yere serilip üzerine LGBT paçavrası yerleştirildi. İstanbul Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 5 kişi gözaltına alındığını 2 kişinin ise arandığını bildirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın skandal olaya ilişkin başlattığı soruşturmanın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kabe-i Muazzama'ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkınının gözaltına alındığını duyurmuştu.

30 Ocak 2021 Cumartesi   11:57:19

İnşaat taahhüt işlerinde KDV yüzde 1'e düşürüldü! Kentsel dönüşüm konutlarına ilişkin son dakika gelişmesi

Riskli yapılara yönelik dönüşüm projeleri çerçevesinde taşınmaz maliklerine ait mevcut inşaat alanının 1,5 katına kadar olan yeni inşaat alanlarında yapılacak konutlara ilişkin inşaat taahhüt işlerinde katma değer vergisi (KDV) yüzde 1 olarak uygulanacak. Alınan kararla, başta deprem olmak üzere afet risklerine karşı yenilenmesi gerekli görülen konutlarla ilgili kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapamayan riskli yapı malikleri için de vergi indirimi imkanı sağlandı.

30 Ocak 2021 Cumartesi   11:52:38

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'den Üretime Planlı Bakım Arası

Türkiye’nin üretim ve ihracat liderleri arasında yer alan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, planlı bakım, onarım ve revizyon çalışmaları nedeniyle 31 Ocak-2 Şubat 2021'de üretime ara veriyor.

30 Ocak 2021 Cumartesi   10:28:07

Karabük'te 2020'De Kovid-19 Tedbirlerine Uymayan 482 Kişiye Para Cezası Verildi

Karabük'te geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uymayan 482 kişiye para cezası kesildi.

30 Ocak 2021 Cumartesi   10:27:07

Milletlerarası Anlaşmalar Resmi Gazete'de Yayımlandı

Türkiye'nin Azerbaycan, Kosova, Nijer, Kazakistan, Gambiya, Senegal ve Namibya ile ayrı ayrı imzaladığı mutabakat zaptı ve anlaşmaların yürürlüğe girmesine ve onaylanmasına ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

30 Ocak 2021 Cumartesi   10:26:09

Rüzgar Sörfü Öğreticisi Ve Eğitmeni Kursu Muğla'da Düzenlenecek

Türkiye Yelken Federasyonu, Rüzgar Sörfü Öğreticisi ve Eğitmeni Yetiştirme Kursu'nun 1-5 Şubat tarihlerinde Muğla'da düzenleneceğini duyurdu.

30 Ocak 2021 Cumartesi   10:26:09

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Eraslan Açıklaması 'Türkiye Dijital Eğitim Sürecinde Büyük Deneyim Kazanmıştır'

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Derneği (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Türkiye'nin dijital eğitim sürecinde çok büyük deneyim kazandığını söyledi.

30 Ocak 2021 Cumartesi   10:25:37

Yenilenebilir Enerjide Yeni Alım Ve Yerli Katkı Fiyatları Belirlendi

Yenilenebilir Enerji Kaynak (YEK) belgeli üretim tesisleri için uygulanacak YEK Destekleme Mekanizması (YEKDEM) alım ve yerli katkı fiyatları ile uygulama süreleri tespit edildi.

30 Ocak 2021 Cumartesi   10:23:38

Doğu'da 4 İl İçin Buzlanma Ve Don Uyarısı

Doğu Anadolu Bölgesindeki Van, Hakkari, Bitlis ve Muş için buzlanma ve don uyarısı yapıldı.

30 Ocak 2021 Cumartesi   10:23:38

Ardahan Merkezli Kaçakçılık Operasyonunda 10 Şüpheli Yakalandı

Ardahan merkezli 6 ilde tarihi eser ve silah kaçakçılarına yönelik operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

30 Ocak 2021 Cumartesi   10:20:07

 1  2  3  4  ...  1703  1704