Asar Suyu'nda DSİ Ve Belediye Temizliğe Başladı
DÜZCE – Düzce şehir merkezinden geçen Asarsuyu Deresi’nin 8 kilometrelik alanında temizlik çalışması başladı. Çevre kirliliği, kötü koku ve mevsimsel yağış kaynaklı taşkın riskine karşı yürütülecek temizlik işleminde DSİ ve Düzce Belediyesi iş makineleri birlikte çalışacak.

Temizlik Çalışması Düzenli Olarak Devam Edecek
Temizlik İşleri Müdürlüğü, iş makinesi ve ekipman hazırlıklarının tamamlandığını belirtirken temizlik işleminin 7 Ağustos Cuma günü itibariyle başlayacağını ve hafta sonu dahil sürdürülecek çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını belirtti.
Yapılan açıklamada, “Asarsuyu Deresi yıllık rutin temizlik çalışması müdürlüğümüz ve DSİ ekipleri ile birlikte, Haydar Gördebil Köprüsü ile Camikebir Mahallesi Eski Film Platosu arasını kapsayacak şekilde başlatılmıştır. Yaz aylarında artan sıcaklıkların etkisiyle meydana gelen koku ve yosun oluşumu ile birlikte mevsimsel yağışlardan kaynaklı dere tabanında biriken malzemeler kaldırılarak temizlik ve bakım çalışmaları düzenli olarak devam ettirilecektir” ifadeleri kullanıldı.
Şehir Merkezinde Kötü Görüntüye Geçit Yok
Asarsuyu Deresi’nin şehir merkezinde önemli bir rolü olduğunu ifade eden Başkan Özlü konu hakkında yaptığı açıklamada, “DSİ ve belediyenin ortak sorumluluğu buradaki su kaynağının bakımını ve temizliğini sağlamak. Şehrin ortasından geçen Asarsuyu Deresi’nin kötü bir görüntüye sebep olmasını asla kabul edemeyiz. Burası için hazırladığımız bazı projeler var ve bunları uygulayacağız. Önce elimizde olan malzemeyi en güzel şekline getirmemiz gerekiyor, daha sonra çok daha güzel değerlendirebileceğimiz bir yer olacak. Bu konuda sergiledikleri iş birlikçi yaklaşım için DSİ Genel Müdürü ve Şube Müdürüne teşekkür ediyorum. Şehrimizin güzelliğini ve görsel zenginliğini ortaya çıkarmak için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
