İstanbul Baro'sundan şok açıklama!

DHKP-C’nin hücre evinde basılarak içeri alınan, ardından ölüm orucu yaparak hayatını kaybeden sözde avukat Ebru Timtik’in posteri, İstanbul Barosu’na asılmıştı. Başta İçişleri Süleyman Soylu olmak üzere çok sayıda ismin tepki gösterdiği skandalın ardından İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, posteri kendilerinin asmadığını iddia etti.

İstanbul Baro'sundan şok açıklama!
İstanbul Baro'sundan şok açıklama!
Ebru Timtik, 2019 senesinde, DHKP-C’nin Türkiye sorumlularından Kamile Kayır’la birlikte bir evin gizli bölmesinde yakalandı. Polis baskını sırasında evinde duvarında açılan bölmeye giren Timtik, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Birçok DHKP-C’li teröristin avukatlığını yaptığı belirlenen Timtik, terör örgütü üyeliğinden hüküm giydi. Tutuklandıktan sonra cezaevinde ölüm orucuna başlayan Ebru Timtik, geçtiğimiz günlerde açlıktan öldü.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ölümünden önce Ebru Timtik için de, “Onlara kayıtsız kalmayalım” diyerek çağrı yapmıştı.

Durakoğlu, baroların elindeki saltanatı yıkacak olan çoklu baro sistemine de şiddetle karşı çıkarak kendilerine bağlı avukatlara, “Sokağa çıkın” çağrısı yapmıştı. Türk yargısının teslim alınmasına ilişkin çok ciddi bir tehdit ile karşı karşıya kalındığını iddia eden Durakoğlu, “İktidar yasa yapma gücünü silaha dönüştürüyor. Sizi, çocuklarımıza gururla anlatacağınız bir direniş gününe davet ediyorum” demiş ve en az 50 bin avukatın sokağa inmesini istemişti.

Bakan Soylu tepki göstermişti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Barosu binasına poster asılmasına sert tepki göstererek, “İstanbul Barosu yöneticilerine yazıklar olsun” demişti. Soylu, konuya dair suç duyurusunda bulunacağını da söylemişti.

Tepkiler karşısında açıklama yapan İstanbul Barsou Başkanı Durakoplu şunları söyledi:

“Poster, İstanbul Barosu tarafından asılmamıştır. Baro görevlilerine rağmen odaya girilerek asılmıştır. Posteri indiren baro görevlileridir. Güvenlik güçleri de buna tanıktır. İstanbul Barosu, poster indirildikten sonra binaya Türk bayrağı çekmiştir.

Av. Ebru Timtik özelinde savunduğumuz değer, “adil yargılanma ilkesi”dir. Savcı Selim Kiraz’ın şehit edilmesiyle ilgili terör eyleminde Av. Ebru Timtik’e yöneltilen bir iddia yoktur. Savcı Kiraz’ın şehit edilmesi, lanetlenmesi gereken bir terör eylemidir.”