Çevreci Balıkçılardan 'Yakala Bırak' Uygulaması
Kütahya’nın Simav ilçesinde, bin 450 rakımlı Gölcük mesire alanındaki krater gölünde sportif balıkçılık yapan amatör balıkçılar ‘Yakala bırak’ uygulaması ile büyük takdir topladı.

10 kilo ağırlığındaki aynalı sazan balığını göle geri bırakan Murat Yoluç (33) “Sürdürülebilir avcılık için ‘Yakala bırak’ tekniğine devam” dedi.
Yakaladığı balıklara zarar vermeden doğaya geri bırakan çevreci Cemal İncekulak (31) ise, ‘Yakala bırak’ tekniğinin huzur verici bir uygulama olduğunu ifade ederek, yakaladığı tüm balıkları göle geri bıraktı.
Son yıllarda çok fazla sayıda amatör ve sportif balıkçının az sayıda balık için rekabet ettiği, bu yüzden ‘yalaka bırak’ tekniğinin yaygınlaşması gerektiği belirtiliyor.
(Mehmet Emin İncekulak /İHA)
