Erkek Bot, Erkek Bot Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günlük hayatımızda en çok kullandığımız eşyaların başında gelen botlarımız ile hareketimiz kolaylaşmaktadır.

Erkek Bot, Erkek Bot Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Normal ayakkabılarda olduğu gibi botlarda da alacağımız ayakkabının parmaklarımızın yapısına uygun olması gerekmektedir. Özellikle botun sadece dış güzelliğine dikkat ederek bot satın almak pek de mantıklı bir davranış değildir. Özellikle parmakların botun içerisinde rahat bir şekilde hareket ettiriliyor olması, ayak tabanının yanlardan rahat etmesi ve taban ile bot arasında boşluk kalıyor olması son derece önemlidir.

Nelere Dikkat Edilmeli?

Erkek bot satın alırken dikkat edilmesi gereken birçok husus bulunmaktadır.

Bunlar arasında;

• Alacağınız botu bütün kış kullanacağınız düşünüldüğünde ilk dikkat edilmesi gereken husus botun hafif ve taşınabilir olması gerekmektedir.
• Ayakkabı bağcıklarının doğru bir şekilde konumlanmış olması
• Botun malzemesine dikkat edilmelidir, botun ana işlevinin sıcak tutmak olduğu düşünüldüğünde ayağı terletmeyen ve kaliteli malzemeden yapılmış bir bot satın alınmalı
• Kışın kar yağması ve donma olayları gibi doğal afetlere karşı ayağın kaymasını önlemek adına kauçuk veya lastik tabanların tercih edilmesi,
• Ayakların kar ya da yağmurda ıslanmaması için botun su geçirmez özelliğe sahip olması

Gibi birçok konuya dikkat edilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla kışlık bot seçiminde botun dış görünüşünün yanında sahip olduğu fiziksel özellikler ve sağladığı avantajlar da oldukça önemlidir.

Erkek Bot Bakımı Nasıl Olmalı?
Bütün kışı geçirdiğimiz botların bakımı da uzun süre kullanabilmek adına oldukça önemlidir. Botların çoğunluğu deriden üretildiği için botlar deri temizleme usullerine göre temizlenmelidir. Dolayısıyla ilk olarak temiz bir bezle hafif bir şekilde bot silinmeye başlanmalıdır. Nemli olması gereken bu bez sayesinde bot çamurlardan ve diğer lekelerden kısmen kurtulmuş olur.

İlk aşamanın ardından bot temizleme spreyini temiz ve kuru bir beze sıkın ve bota hafifçe sürmeye başlayın. Bu spreyi sürmeniz sonucunda botunuzun renginde bir değişiklik olabilir. Bu nedenle temizlik işleminin ardından botunuzu boyayabilirsiniz. Sprey ile temizledikten sonra botunuzu hafif bir fırça ile fırçalayabilir ve temizlik maddesinin iyice bota yedirilmesini sağlayabilirsiniz. Bu kuralları izlediğiniz taktirde botunuzu uzun kış ayları boyunca rahatça ve huzurla kullanabilirsiniz.

Erkek Bot Seçimi Nasıl Olmalı?
Her bireyin kendine özgü ayak ve parmak yapısı bulunmaktadır. Bu nedenle bazı botlar ayağa rahatça otururken bazılarını giymede zorluklar yaşanmaktadır. Bu da ileride ayaklarda sağlık problemlerine yol açabilmektedir. Ayrıca ayakların botta nefes alamaması durumunda ayaklarda ve parmaklarda iltihap ya da çeşitli deri hastalıkları görülme ihtimali artmaktadır. Bu nedenle botu satın almadan önce giyerek ayağa oturup oturmadığını test etmek, parmakların rahat hareketini sağlamak, ayak tabanı ile bot tabanının uyumlu olup olmadığını kontrol etmek gibi gereklilikleri uygularsanız ayağınıza uygun olan kışlık botu rahatlıkla satın alabilirsiniz.