Kudüs'te alçak provokasyon! Türkiye Başkonsolosluğu önünde Türk bayrağı yaktılar

Ayasofya'nın ibadete açılmasını hazmedemeyen alçaklar Doğu Kudüs'te yer alan Türkiye Başkonsolosluğu önünde Türk bayrağı yaktı.

Kudüs'te alçak provokasyon! Türkiye Başkonsolosluğu önünde Türk bayrağı yaktılar
Kudüs'te alçak provokasyon! Türkiye Başkonsolosluğu önünde Türk bayrağı yaktılar
Kendilerine Kudüs İnisiyatifi adını veren 9 kişilik bir grup çirkin bir provokasyona imza atarak Türkiye karşıtı sloganların yer aldığı bazı pankartları Konsolosluk binasının dış cephesine astı.

9 kişilik grup, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Türkiye Başkonsolosluğu önünde Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması nedeniyle yanlarında getirdikleri Türk bayrağını yaktı.

AA muhabirine yaptığı açıklama yapan Kudüs İnisiyatifi adlı grubun başkanı olduğunu söyleyen Elias Zarina, söz konusu inisiyatifin Hristiyan ve Yahudilerden oluştuğunu belirtti.

Zarina, grupta bulunan ve belinde silah olduğu görülen kişinin İsrail ordusu mensubu bir Yahudi olduğunu ifade etti.

Ayrıca Zarina, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Türkiye'ye karşı destek olma ve dünyadaki Hristiyanları koruma çağrısında bulundu.

Türkiye karşıtı sloganların yer aldığı bazı pankartları Konsolosluk binasının dış cephesine asan grup mensupları, bir süre ellerindeki Yunanistan ve Bizans İmparatorluğu bayraklarını salladıktan sonra Türk bayrağını yaktı.

Grup üyeleri binaya Yunanistan bayrağı asmak isterken Konsolosluk çalışanları bunu engellemeye çalıştı.

İsrail polisi, gösteri bittikten sonra olay yerine geldi ve ardından grup üyeleri Konsolosluk binasından uzaklaştı.

Polis Türk bayrağını yakan kişiyi gözaltına aldı.