Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Gıda Kolileri Kadın Dayanışma Derneklerinden

Bursa'daki 20 kadın kalkınma kooperatifi ve kadın dayanışma derneğinin ürettiği erişte, salça, tarhana gibi gıda ürünleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde mağdur vatandaşlara gönderilecek gıda kolilerinde yer alıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediyenin yaptığı gıda yardım paketlerine kadın kooperatifi ve kadın dayanışma derneklerinin ürettiği yöresel ürünler de yerleştiriliyor. Böylece hem mağdur vatandaşlara gıda ulaştırılırken, üretici kadınlar da aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Yardımlar kapsamında tüm gıda ürünlerinin alımlarında ürün kalitesi ve halk sağlığı dikkate alınarak hammadde, üretim alanı ve üretim aşamalarında Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BESAŞ yetkilileri görev aldı.

Açıklanan destek paketleriyle, belediye alacaklarının ertelenmesinden, esnafın mesken su faturalarında yüzde 50 indirime kadar çeşitli alanlarda destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi, işyerini kapatmak zorunda kalan esnaflar için de 70 bin gıda kolisi dağıtımına başladı.

Uygulama kapsamında Doğancı, Kumyaka, Dağkadı, Yenişehir, Umurbey, Orhaneli, Misi, Saitabat, Oylat, Cumalıkızık, Yolçatı, Atlas Köyü, Gölyazı, Örnekköy, Büyükkumla, Aksu, Çamlıca, Ürünlü, Kayapa ve Tirilye kadın kooperatifleri ve dayanışma derneklerinden 22 bin 863 paket ürün alımı yapıldı. Böylelikle üretici kadın dernekleri yaklaşık 300 bin lira kazanırken, ürettikleri ürünlerde mağdur durumdaki esnafın sofralarında yer aldı.

Kaynak: AA