'Deepsea Metro-1' Çanakkale Boğazı'ndan Geçti
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) Akdeniz’de yapılacak derin sondaj için kullanacağı dev gemi ’Deepsea Metro-1’, Çanakkale Boğazı’ndan geçerek Marmara Denizi’ne doğru yol aldı.

Türkiye’nin ilk sondaj gemisi olan ve adı ‘Fatih’ olarak değiştirilen derin deniz sondaj gemisi Deepsea Metro II ile birlikte TPAO tarafından kullanılacak ve Türkiye’nin ikinci aktif sondaj gemisi olacak olan ’Deepsea Metro-1’ saat 10.30 sıralarında Çanakkale önlerine ulaştı. Geçişi esnasında ‘TCG’ Heybeliada Firkateyni ile Sahil Güvenlik botlarının refakat ettiği gemi Marmara Denizi’ne doğru yol aldı.
’Deepsea Metro-1’, Türkiye’nin envanterine dahil edilecek. Gemiyle Karadeniz ve Akdeniz’de aktif sondaj faaliyetlerinde bulunulacak. ’Fatih’in ikizi olan gemi tersanedeki işlemlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ismi verilecek.
