Vali Yıldırım'dan Köy Ziyareti

Muş Valisi Aziz Yıldırım, Varto ilçesine bağlı Karameşe köyünü ziyaret etti.

Valilikten yapılan bilgilendirmeye göre, Vali Yıldırım ziyaret ettiği Karameşe köyünde köy sakinleriyle bir araya gelerek sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, köye İl Özel İdaresince bir milyon 850 bin 452 liralık kamu yatırımı ile 2016-2017 yıllarında sosyal yardım giderleri olarak 398 bin 655 lira ödeme yapıldığını söyledi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 60 bin 388 lira tarım desteğinin sağlandığını aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

"Grup köy yolları sıcak asfalt, köy içi yollarımız da stabilize yapılacaktır. En büyük sorunu köyümüzün içme suyu problemiydi. İlçe kaymakamımız en çok sayıda köyü olan Varto'da ciddi bir emek sarf ederek, içme suyu konusunda 87 köyün bu sorununu çözmüş ve çalışmaları hala da devam etmektedir. Su her açıdan hayatın devamını sağlayan önemli bir unsurdur. Su sonsuz bir kaynak değildir. Su yenilenebilir bir özelliği olmasına rağmen, kullanımına dayalı olarak miktarındaki oran her geçen gün azalmakta, bundan dolayı su kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve israfının önlenmesinin büyük önem taşımaktadır. Siz değerli vatandaşlarımız evlerde kullandığınız suyu boşa akıtmayın. Çocuklarınızı bu bilinçle yetiştirin. Su israfını önleyin."

Yıldırım'a ziyaretinde, Kaymakam Mehmet Nuri Çetin ile bazı kurum amirleri eşlik etti.

Kaynak: AA