Ardahan'da Yetenekli Sporcular Belirleniyor

Ardahan'da Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında, ilkokul 3. sınıf öğrencileri arasında yetenekli sporcu taraması yapılıyor.

Hanak Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Gökmen Aslankılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hanak ilçesinde başlayan çalışma kapsamında, elektronik cihazlarla, akademisyenlerin denetiminde, alanında uzman beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler tarafından ölçümler yapılarak bilim kurulu tarafından değerlendirildiğini söyledi.

İlçedeki 3. sınıf öğrencilerinin tamamının kurulan parkurda testten geçirildiğini belirten Aslankılıç, şunları kaydetti:

"Gelişmeye en uygun ve en müsait olan ilkokul üçüncü sınıf öğrencileridir. Bu çalışmayla yeteneklerini ortaya koymaya çalışıyoruz. Söz konusu çocukların sporla ilgili potansiyelleri ortaya çıkmış oluyor. Değişik testlerle sporla ilgili yeteneğini tespit etmiş oluyoruz. Genel olarak bütün sporlara yatkın olup olmadığını tespit etmiş oluyoruz. Biz cevheri buluyoruz, daha sonra ustanın eline veriyoruz."

Aslankılıç, sporcu tarama çalışmasında Kaymakam Adem Uslan başta olmak üzere diğer yetkililerin kendilerine önemli destekleri olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA